Το φινάλε της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ στο Κατάρ δεν ήταν και το καλύτερο για την Βραζιλία καθώς πέρα από την ήττα με 1-0 απέναντι στο Καμερούν στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι στο γκρουπ της «έχασε» ενόψει της συνέχειας της διοργάνωσης και τους Αλεξ Τέλες και Γκάμπριελ Ζεσούς.

Οι δύο παίκτες της «Σελεσάο» τραυματίστηκαν στον αγώνα απέναντι στους Αφρικανούς και τέθηκαν νοκ αουτ για την συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η επίσημη ανακοίνωση της  CBF: «Οι Αλεξ Τέλες και Γκαμπριέλ Ζεσούς υποβλήθηκαν σε εξετάσεις το πρωί του Σαββάτου συνοδευόμενοι από τον γιατρό της εθνικής ομάδας, Ροντρίγκο Λάσμαρ, και η μαγνητική τομογραφία στο δεξί τους γόνατο επιβεβαίωσε την έκταση των τραυματισμών και την αδυναμία έγκαιρης αποκατάστασης για να συνεχίσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022».

Η Βραζιλία θα βρει απέναντι της στους «16» της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης την Νότια Κορέα και τα ερωτηματικά, στα οποία καλείται να δώσει λύση ο Τίτε είναι πολλά καθώς πέρα από τις απώλειες του Τέλες κα του Ζεσούς εκτός παραμένει και ο Νεϊμάρ μετά τον τραυματισμό του στην πρεμιέρα με τους Σέρβους  και κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει το ματς με τους Κορεάτες.

Επίσης με ερωτηματικό παραμένει και η συμμετοχή των Ντανίλο και Άλεξ Σάντρο καθώς και αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Έτσι οι επιλογές του Τίτε για την άμυνα είναι πολύ περιορισμένες αν δεν αγωνιστεί κανείς από τους δύο τελευταίους προαναφερθέντες…

Είτε θα καταφύγει στην λύση του 39χρόνου Ντάνι Άλβες  για το δεξί άκρο της άμυνας και  του Μαρκίνιος για το αριστερό άκρο καθώς ο αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν  κάλλιστα μπορεί να αγωνιστεί και ως πλάγιος  μπακ με την ταχύτητα που διαθέτει.

Είτε θα επιλέξει τον Μιλιτάο να καλύψει μια από τις δύο θέσεις των ακραίων μπακ καθώς ο σεντερ μπακ της Ρεαλ έχει αγωνιστεί πολλές φορές και στα άκρα της αμυντικής γραμμής.