Σοκ εξακολουθούν να προκαλούν οι αποκαλύψεις για τις κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου, σε συνδυασμό με αυτές για την αμύθητη περιουσία,  που διαχειρίζονταν ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του.

Ενδεικτικές της χλιδάτης ζωής του, πρώην επικεφαλής της Κιβωτού, είναι οι φωτογραφίες από το εσωτερικό της δομής στον Βόλο, για την οποία υπάρχουν καταγγελίες για βασανισμούς παιδιών,  στο διαβόητο πράσινο κλουβί τιμωρίας.

Η σουίτα του Αντωνίου και οι λιτοί κοιτώνες των παιδιών

Από τις φωτογραφίες που παρουσίασε αποκλειστικά η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», διαπιστώνεται η αντίθεση μεταξύ της λιτότητας των κοιτώνων των παιδιών και των ανέσεων στη σουίτα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Το δωμάτιο του στελέχους της Κιβωτού, έχει όλες τις ανέσεις, όπως και το γραφείο του. Μάλιστα, στην πόρτα του γραφείου υπάρχει η ταμπέλα «El Capitano» (Ο καπετάνιος).

Στον αντίποδα, άλλη φωτογραφία δείχνει ένα από τα δωμάτια με κουκέτες όπου μένουν τα παιδιά.

Σε άλλη φωτογραφία φαίνεται η αποθήκη όπου παιδιά τακτοποιούν πράγματα, ενώ στον εξωτερικό χώρο φαίνονται σακιά γεμισμένα τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες τα μετέφεραν τα παιδιά, στο πλαίσιο εργασιών στην δομή.

Σε ακόμα μια εικόνα, βλέπουμε τον στάβλο,  όπου επίσης παιδιά φαίνονται να κάνουν δουλειές.

Δείτε τις εικόνες:

Σε τρία επίπεδα οι έρευνες

Εν τω μεταξύ, σε τρία διαφορετικά επίπεδα εξελίσσεται η έρευνα των ελεγκτικών και εισαγγελικών αρχών στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα» και την δικαστική συντάκτρια Μίνα Μουστάκα, περισσότερες από 12 καταθέσεις μαρτύρων περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων Κατερίνα Κοπελάκη και Κυριακή-Δάφνη Τσίχλη, οι οποίες διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση, εστιάζοντας στη διερεύνηση καταγγελιών πρώην εργαζομένων και φιλοξενουμένων της δομής για σεξουαλική κακοποίηση και τιμωρητικές συμπεριφορές σε βάρος ανηλίκων, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν αυτές ενδεχομένως στοιχειοθετούν τις αξιόποινες πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια (κακούργημα) και της σωματικής βλάβης σε βάρος αδυνάμου (πλημμέλημα).

Προς το παρόν, πάντως, διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, μόνο ένας μάρτυρας έχει μιλήσει για σεξουαλική κακοποίηση (σ.σ. ο 19χρονος), κατονομάζοντας συγκεκριμένο υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης, δηλαδή τον πατέρα Αντώνιο. Μία καταγγελία, που επιβεβαιώνεται από έναν φερόμενο ως αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος επίσης έχει καταθέσει στις Αρχές.