Με επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα» προσπαθεί να πείσει η πλευρά του πατέρα Αντωνίου ότι δεν ευθύνεται για τίποτα από όσα τον κατηγορούν και τον καταγγέλλουν παιδιά που διέμεναν στην Κιβωτό του Κόσμου καθώς και για τα οικονομικά πεπραγμένα της Δομής αλλά και τα υπέρογκα ποσά που έχουν βρεθεί σε λογαριασμούς.

Το τελευταίο 48ωρο ο πατέρας Αντώνιος επιχειρεί με διάφορους τρόπους να στρέψει τα βλέμματα αλλού και να πείσει την κοινή γνώμη ότι παραμένει ένας απλός ιεράρχης και δεν έχει καμία σχέση με όσα του προσάπτουν.

Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι σοκαριστικά, η πλευρά του πατέρα Αντωνίου πέρασε στην αντεπίθεση αρχικά μέσω των δικηγόρων του οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο ιερέας πετάχτηκε μαζί με τον οικογένειά του έξω από τον κοιτώνα της Δομής που διέμεναν.

«Είναι ανέστιος, δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία όπως γράφεται και αυτό που απαιτούμε είναι την άμεση παρέμβαση των οικείων εισαγγελικών αρχών», ανέφερε ο κ. Κονταξής , ένας εκ των δικηγόρων του, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση των οικείων εισαγγελικών αρχών και σημείωσε ότι τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «έγινε αλλαγή της κλειδαριάς του κοιτώνα τους εντός της Κιβωτού αδικαιολόγητα και παράνομα χωρίς να τους έχει επιδοθεί καν νόμιμα οποιαδήποτε δικαστική απόφαση ή διάταξη. Η αδικαιολόγητη άρνηση των ιθυνόντων να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, οδήγησαν ένα ζεύγος με το ανήλικο παιδί τους να κοιμηθούν στο αυτοκίνητο γιατί δεν έχουν που αλλού να πάνε».

Λίγες ώρες αργότερα, συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου έφεραν στο φως  βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα παιδί σε  αυτοκίνητο το οποίο ακούγεται ότι είναι άρρωστο και το εξετάζει εκεί, μέσα στο αυτοκίνητο, μία παιδίατρος.

«Αλλάξανε την κλειδαριά στο διαμέρισμα του π. Αντωνίου και της πρεσβυτέρας αυθαίρετα και παράνομα χωρίς καμία προειδοποίηση. Σημειώνεται ότι η παιδίατρος αναγκάστηκε να εξετάσει το άρρωστο παιδί τους στο αυτοκίνητο!» αναφέρεται στην ανάρτηση των «υποστηρικτών» του πατέρα Αντωνίου.

Οι επόμενες κινήσεις

Σήμερα οι δικηγόροι του πατέρα Αντωνίου αναμένεται να συναντηθούν με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να αντικρούσουν όλα όσα καταγγέλλονται τις τελευταίες ημέρες και να υποστηρίξουν ότι παρανόμως έβγαλαν τον ίδιο και την οικογένειά του από τον κοιτώνα της Δομής όπου διέμεναν.

Το βέβαιο είναι ότι ο πατέρας Αντώνιος με διαρροές, μέσω των δικηγόρων του αλλά και των όποιων «υποστηρικτών» του έχουν απομείνει, θα συνεχίσει την επιχείρηση να «χτίσει» από την αρχή το προφίλ του απλού ιερέα, που δεν ενδιαφέρεται για τα χρήματα παρά μόνο για το καλό των παιδιών.

«Δεν περίμενα μετά από τόση προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών. Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι Αρχές, θα εμφανιστώ αμέσως. Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό. Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες» φέρεται να είχε πει πριν από λίγες ημέρες ο πατέρας Αντώνιος σε δικούς του ανθρώπους.