Την τήρηση της νομιμότητας ζήτησαν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του πατέρα Αντωνίου, Θρασύβουλος Κονταξής και Γιάννης Κώτσος, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό θέτοντας μια σειρά από ζητήματα που συνδέονται με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

«Η μόνη σκοπιμότητα είναι η τήρηση της νομιμότητας» δήλωσε ο κ. Κονταξής, βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο.

Βασικό αίτημα να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα

Παράλληλα, οι δύο δικηγόροι θα επισκεφθούν για τον ίδιο λόγο και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος έχει και την εποπτεία του συνόλου των εισαγγελικών ερευνών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Βασικό αίτημα είναι να δοθεί η δυνατότητα στον πατέρα Αντώνιο να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα από το χώρο της Κιβωτού του Κόσμου από όπου, όπως είναι γνωστό απομακρύνθηκε με εισαγγελική παραγγελία.

«Αν με ζητήσουν οι Αρχές, θα εμφανιστώ αμέσως»

Το τελευταίο 48ωρο ο πατέρας Αντώνιος επιχειρεί με διάφορους τρόπους να στρέψει τα βλέμματα αλλού και να πείσει την κοινή γνώμη ότι παραμένει ένας απλός ιεράρχης και δεν έχει καμία σχέση με όσα του προσάπτουν.

Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι σοκαριστικά , η πλευρά του πατέρα Αντωνίου πέρασε στην αντεπίθεση αρχικά μέσω των δικηγόρων του οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο ιερέας πετάχτηκε μαζί με τον οικογένειά του έξω από τον κοιτώνα της Δομής που διέμεναν.

Το βέβαιο είναι ότι ο πατέρας Αντώνιος με διαρροές, μέσω των δικηγόρων του αλλά και των όποιων «υποστηρικτών» του έχουν απομείνει, θα συνεχίσει την επιχείρηση να «χτίσει» από την αρχή το προφίλ του απλού ιερέα, που δεν ενδιαφέρεται για τα χρήματα παρά μόνο για το καλό των παιδιών.

«Δεν περίμενα μετά από τόση προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών. Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι Αρχές, θα εμφανιστώ αμέσως. Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό. Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες» φέρεται να είχε πει πριν από λίγες ημέρες ο πατέρας Αντώνιος σε δικούς του ανθρώπους.

 Χρήμα και χρυσαφικά με το… τσουβάλι – Η άγνωστη έρευνα

Την ώρα που οι αποκαλύψεις για την αμύθητη περιουσία της «Κιβωτού του Κόσμου», που διαχειρίζονταν ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του, προκαλεί «ζάλη», νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας και για το σκέλος των ερευνών που αφορά στις καταγγελίες παιδιών, τα οποία ζούσαν σε δομές της οργάνωσης, για τις κακοποιήσεις που υφίσταντο, με τον «καλό ποιμένα» – που μάλλον ήταν ταυτόχρονα και «Κροίσος» – να επιμένει πως όλα… είναι ένα ψέμα.

Όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπήρξε μία μυστική έρευνα προ πολλών μηνών από την Εισαγγελία Ιωαννίνων για κακοποιήσεις κοριτσιών στη δομή της «Κιβωτού» στην Κόνιτσα.

Συγκεκριμένα, μία μυστική έρευνα της Εισαγγελίας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με κοινωνικές συμβούλους της Περιφέρειας Ηπείρου, για κακοποίηση κοριτσιών στη δομή της «Κιβωτού» στην Κόνιτσα, είχε ξεκινήσει πριν από αρκετούς μήνες και είχε αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα στη ΜΚΟ, αρκετό διάστημα πριν από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Επρόκειτο για την άγνωστη έρευνα – «πυξίδα» των δικαστικών αρχών, αλλά και των αρμοδίων υπηρεσιών της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο, η οποία τροφοδότησε με σημαντικά στοιχεία και την έρευνα της «Συνηγόρου του Πολίτη» για τα δικαιώματα των παιδιών, Θεώνης Κουφονικολάκου, για όσα συμβαίνουν στην «Κιβωτό».

Νέες αποκαλύψεις

Εντυπωσιακό είναι, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες των «Νέων», ότι διευθυντικά στελέχη της «Κιβωτού του Κόσμου» – ανάμεσά τους και ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, όπως έλεγαν – είχαν επισκεφθεί τότε τα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου είχαν διαμαρτυρηθεί για τα πορίσματα των αρμοδίων υπηρεσιών, τα οποία καταδείκνυαν πλήθος παρανομιών, σύμφωνα και με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, ζητώντας την αλλαγή του περιεχομένου ή την απόσυρση των πορισμάτων με τα επίμαχα επιβαρυντικά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα είχαν υποστηρίξει, αμέσως μετά την αρχική δημοσιοποίηση κακοποιήσεων σε βάρος τροφίμων της οργάνωσης, ότι «δεν γνώριζαν καμία καταγγελία», δηλώνοντας μάλιστα την έκπληξή τους.

Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι η «Συνήγορος» Θεώνη Κουφονικολάκου είχε αποστείλει 10σέλιδο έγγραφο με ερωτήματα στους υπευθύνους της «Κιβωτού», για προβληματικές ενέργειες και κακές συμπεριφορές στις δομές της Ηπείρου (όπως και σε άλλα «παραρτήματά» της, σε διάφορα σημεία της χώρας), χωρίς να υπάρχει απόκριση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από