Ένας τραυματίας ήταν ο απολογισμός της επίθεσης στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, που επικαλείται και το Russia Today στο Telegram, η επίθεση έγινε με ένα παγιδευμένο δέμα.

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή στην Ισπανία Σεργκέι Πογκορέλτσεφ, η έκρηξη προήλθε από ταχυδρομημένο δέμα και όχι από φάκελο, όπως είχε αναφερθεί προηγουμένως.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το προσωπικό της πρεσβείας σημείωσε το ύποπτο δέμα και το μετέφερε στον επικεφαλής ασφαλείας.

Αυτός φέρεται στη συνέχεια να το πήγε στην αυλή και μόλις άκουσε ένα κλικ από το εσωτερικό του κουτιού, το πέταξε πριν εκραγεί.

Ο υπάλληλος επέζησε, αλλά υπέστη διάσειση και τραύματα στα χέρια.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την επίθεση στην πρεσβεία έχει και το Reuters, με το πρακτορείο επίσης να σημειώνει ότι ο υπάλληλος έχει τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά.

Η εντολή Κουλέμπα

Στον απόηχο του περιστατικού, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα διέταξε όλες τις πρεσβείες του Κιέβου στο εξωτερικό να ενισχύσουν «επειγόντως» την ασφάλεια, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ο υπουργός κάλεσε επίσης την Ισπανία να «λάβει επείγοντα μέτρα για τη διερεύνηση της επίθεσης», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Οι δράστες, πρόσθεσε, «δεν θα καταφέρουν να εκφοβίσουν τους Ουκρανούς διπλωμάτες ή να σταματήσουν το καθημερινό τους έργο για την ενίσχυση της Ουκρανίας και την αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας».