Διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική του Νοσοκομείου «Αττικόν» αγοράκι, μόλις 5 ετών, που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από φλεγόμενο διαμέρισμα στον Κολωνό.

Τα όσα αποκαλύπτουν οι γονείς, φέρνουν στο φως τις αγωνιώδεις κλήσεις των πυροσβεστών για το ΕΚΑΒ, με τις μαρτυρίες τους να συγκλονίζουν.

«Ένα θαύμα…»

«Να γίνει ένα θαύμα να ξυπνήσει το κεφαλάκι του. Να προσευχηθεί και ο κόσμος για το παιδί να γίνει να ‘θαύμα’ μόνο αυτό λέω. Μακάρι. Τίποτα άλλο…» σπαρακτική είναι η μαρτυρία της μητέρας του.

Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά ο πατέρας ήταν ξαπλωμένος και κοιμόταν, ενώ η μητέρα είχε βγει για λίγο έξω από το σπίτι.

«Κοιμάμαι ακούω φωνές στα αυτιά μου μπαμπά βοήθεια, βοήθεια στο μεταξύ ξυπνάω και βλέπω φλόγες και έχω ενάμιση λίτρο του νερού πολύ λίγο μισό λίτρο. Τι να σβήσει αυτό δεν μου κόψε να πάρουμε κουβέρτα να τυλίξω τον καναπέ προσπάθησα να δω τι γίνεται ανεβάζω. Τώρα βλέπω το μικρό έξω. Έτσι κατάλαβα τι έγινε ρε παιδί μου. Ποιος άλλος είναι μέσα που λέει το παιδί πάω να σηκώσω το ρολό και δεν μπορούσα να το σηκώσω από τη μέση μου έτσι έχω πρόβλημα με τη μέση και δεν μπορούσα να πάω τέρμα κάτω στο δωμάτιο που κοιμόταν ο μικρός» περιέγραψε ο πατέρας των παιδιών, μιλώντας στο Star.

«Γρήγορα, γρήγορα το ΕΚΑΒ, γρήγορα»

Ο Παναγιώτης Μπούσιος εξασφάλισε το ηχητικό ντοκουμέντο από τη δραματική έκκληση των πυροσβεστών από το σημείο της πυρκαγιάς.

Ζήτησαν απεγνωσμένα από τον αξιωματικό υπηρεσίας στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής να πάει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. «Ειδοποιείται το ΕΚΑΒ, ειδοποιείται…» έλεγε ο αξιωματικός υπηρεσίας.

Οι πυροσβέστες είχαν μόλις ανασύρει, χωρίς τις αισθήσεις του, ένα αγοράκι 5 ετών μέσα από φλεγόμενο διαμέρισμα και οι γείτονες είχαν πέσει πάνω του και του έκαναν μαλάξεις για να το κρατήσουν στη ζωή.

Πυροσβέστης: «Κέντρο. Άμεσα, άμεσα…»

Αξιωματικός Υπηρεσίας: «Για ένα άτομο ειδοποιείται, για ένα άτομο ή δύο;»

Πυροσβέστης: «Είναι ένα παιδάκι στο πεζοδρόμιο, κάνουν μαλάξεις…»

«Κάναμε μαλάξεις στο ένα παιδί, ήρθε μετά και η μητέρα του είχε άλλα δύο παιδιά» είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο πατέρας με το ένα παιδί βγήκαν στο μπαλκόνι και καλούσαν σε βοήθεια, ενώ αναγκάστηκαν να σπάσουν την πόρτα για να τους απεγκλωβίσουν.

«Άκουσα που είπε κάποια στιγμή ότι ‘Δεν βρίσκω το παιδί, δεν βρίσκω το παιδί’. Το έψαχνε, το ένα ήταν μαζί του στο μπαλκόνι» είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο πατέρας των παιδιών συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Στη συνέχεια ο πατέρας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου πήρε προθεσμία για να δικαστεί την Τετάρτη.

Από τα πρώτα στοιχεία της αυτοψίας του ανακριτικού της πυροσβεστικής φαίνεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον προθάλαμο, εκεί όπου έπαιζαν τα παιδιά. Το άλλο αγοράκι τους, ηλικίας 6 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων και είναι καλά στην υγεία του.