Τι και να της λείπουν, Πογκμπά, Καντέ, Μπενζεμά και μερικοί ακόμη αστέρες; Με αυτό τον Κιλιάν Εμπαπέ η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γαλλία μπορεί να ελπίζει στην διατήρηση των σκήπτρων της.

Με μια ακόμη μεγάλη βραδιά, βγαλμένη από το σπουδαίο ρεπερτόριο του σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν (δύο γκολ), οι «τρικολόρ» επικράτησαν με 2-1 της αξιόμαχης, Δανίας και έγιναν η πρώτη ομάδα που «σφραγίζει» το εισιτήριο για τα νοκ άουτ.

Η απίστευτη κατάρα που ακολουθούσε τους παγκόσμιους πρωταθλητές στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις με τους ισάριθμους αποκλεισμούς της Ιταλίας (2010), της Ισπανίας (2014) και της Γερμανίας (2018), έλαβε τέλος.

Η Γαλλία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην αρχή της αναμέτρησης, με τους μπλε να απειλούν για πρώτη φορά στο 21′, με τον Κάσπερ Σμάιχελ να επεμβαίνει θετικότατα σε γυριστή κεφαλιά του Ραμπιό, ενώ το γύρισμα του Εμπαπέ λίγα λεπτά αργότερα δεν βρήκε συμπαίκτη.

Γκριεζμάν και Ζιρού ήταν οι επόμενοι οι οποίοι δοκίμασαν την τύχη τους, ωστόσο ο Σμάιχελ φώναξε παρών και στις δύο περιπτώσεις.

Η κορυφαία στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο 40′, όταν ο Ντεμπελέ έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι από τα δεξιά για να σερβίρει «μισό γκολ» στον αμαρκάριστο Εμπαπέ, ο οποίος όμως έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με το 0-0 να είναι το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα η Γαλλία κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ, με τον συνήθη… ύποπτο, Κιλιάν Εμπαπέ, να αξιοποιεί ιδανικά την ασίστ του Τέο Ερνάντεζ.

Η Δανία σε εκείνο το σημείο έδειξε σημάδια… ζωής, και κατάφερε να βρει την απάντηση άμεσα με τον Κρίστενσεν να νικά με το κεφάλι το Γιορίς για το 1-1 στο 67′.

Στο 73ο λεπτό ο Μάλε φλέρταρε με την ανατροπή όμως ο Λορίς είπε «όχι» με σπουδαία επέμβαση, ενώ η Γαλλία άγγιξε με τη σειρά της το 2-1 στο 78ο, με την κεφαλιά του Κομάν να φεύγει κόρνερ.

Η «λύτρωση» για τους Γάλλους στο 86΄, όταν ο Γκριεζμάν έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά με το αριστερό και ο Εμπαπέ πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας κάνοντας το 2-1, το οποίο αρκούσε, ώστε να δώσει στην Γαλλία την νίκη αλλά και την πρόκριση στους «16».

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν (75′ Κονατέ), Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ (75′ Κομάν), Γκριεζμάν (90′ Φοφανά), Εμπαπέ, Ζιρού (63′ Τουράμ).

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Νέλσον, Αντρέας Κρίστενσεν, Μάλε, Έρικσεν, Ράσμους Κρίστενσεν (90′ Μπα), Χόιμπιεργκ, Ντάμσγκααρντ (74′ Ντόλμπεργκ), Κορνέλιους (46′ Μπρέθγουεϊτ), Λίνστρεμ (85′ Νόργκααρντ).