Επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε για μία ακόμα φορά ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Ομέρ Τσελίκ, με αιχμή το μεταναστευτικό. Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ  επέμεινε δε στον ισχυρισμό ότι η ελληνική ακτοφυλακή και η FRONTEX είναι υπεύθυνες για το θάνατο χιλιάδων μεταναστών στο Αιγαίο. Ενώ την ίδια στιγμή επιχείρησε να συγκρίνει την Ελλάδα με το Ισλαμικό Κράτος μιλώντας για επιθέσεις σε οθωμανικά μνημεία με την ανοχή των ελληνικών αρχών.

«Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα στο Αιγαίο είναι ατελείωτα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ υποστηρίζοντας ότι «παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις, με αυτές τις επαναπροωθήσεις συνεχίζουν να σπρώχνουν τους ανθρώπους στον θάνατο, τον τραυματισμό και την εξαφάνισή τους στα νερά της Μεσογείου».

Έθεσαν σε κίνδυνο προθύμως τη ζωή 46.000 ανθρώπων

«Βλέποντας τα τελευταία στοιχεία, φαίνεται ότι οι Δυνάμεις της Ελληνικής Ακτοφυλακής ώθησαν 46.000 μετανάστες σε 1.671 περιπτώσεις επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο το 2020, το 2021 και το 2022», ανέφερε ο Τσελίκ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ. Για να προσθέσει ότι οι ελληνικές αρχές «έθεσαν σε κίνδυνο εν γνώσει τους και προθύμως τη ζωή 46.000 ανθρώπων. Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια της Ευρώπης. Πραγματοποιούνται εν γνώση της (Ε.Ε.). Αυτό είναι πραγματικά ντροπιαστικό».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Συνοριακή Ένωση, την οποία ονομάζουμε FRONTEX της Ευρώπης, συμμετέχει σε όλες αυτές τις ενέργειες. Και ταυτόχρονα, αγνοεί αυτές τις ενέργειες, καθώς συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους. Για τον λόγο αυτό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό τους. Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κοινού από τη FRONTEX και την Ελληνική Ακτοφυλακή εμπίπτουν στο πεδίο των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».

Σύγκριση της Ελλάδας με το Ισλαμικό Κράτος

Επιχειρώντας να παρομοιάσει την Ελλάδα με το Ισλαμικό Κράτος, ο Τσελίκ συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό που κάνουν στο συγκρότημα Murat Reis στη Ρόδο είναι ασέβεια. Και το πιο σημαντικό, δυστυχώς, χρησιμοποιούν κάποιες ύπουλες μεθόδους, όπως το να πετούν συστηματικά σκυλοτροφές στα νεκροταφεία μας, να συγκεντρώνουν τα σκυλιά εκεί και να καταστρέφουν έτσι τα μαρτύριά μας».

«Καλούμε την Ελλάδα να σεβαστεί τα μαρτύριά μας, τους ιστορικούς τόπους, τα κέντρα πνευματικότητας – που είναι η κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ.

Για να προσθέσει «δηλαδή, σε τι διαφέρουν αυτοί από αυτό που έκανε (κάνει) η DEASH (σσ Ισλαμικό Κράτος) στη Μέση Ανατολή; Και η DEASH έτσι καταστρέφει αυτά τα ιστορικά έργα. Βλέπετε, οι αρχές σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα δείχνουν την ίδια στάση. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τα βάλει τέλος σε αυτά. Βαρβαρότητα, όπως η καταστροφή ιστορικών αντικειμένων στη μέση της Ευρώπης, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».