Η Βρετανία διέψευσε σήμερα τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι μέλη του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού ανατίναξαν τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 τον περασμένο μήνα, χαρακτηρίζοντας τους «ψευδείς ισχυρισμούς σε επική κλίμακα».

«Για να αποσπάσει την προσοχή από τον καταστροφικό χειρισμό της παράνομης εισβολής στην Ουκρανία, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας καταφεύγει στη διασπορά ψευδών ισχυρισμών επικής κλίμακας», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου σε ανάρτηση στο Twitter.

«Αυτή η τελευταία επινοημένη ιστορία λέει περισσότερα για τις διαφωνίες εντός της ρωσικής κυβέρνησης παρά για τη Δύση», πρόσθεσε.

Οι Ευρωπαίοι θα εκπλαγούν εάν μάθουν την αλήθεια

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επικαλούμενο «διαθέσιμες πληροφορίες», υποστήριξε ότι πίσω από τις εκρήξεις κρύβεται μονάδα του Βασιλικού Ναυτικού. Το υπουργείο δεν παρουσίασε καμία απόδειξη για τον ισχυρισμό αυτόν.

Πριν από λίγες ημέρες το Κρεμλίνο υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι θα εκπλαγούν όταν μάθουν την «αλήθεια» για τις εκρήξεις τον περασμένο μήνα που προκάλεσαν τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2, οι οποίοι κατασκευάστηκαν για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.