Σε μια σειρά από αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ διαμαρτύρεται έντονα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, για την υπόθεση του Τεμένους και νεκροταφείου Μουράτ Ρέις στη Ρόδο.

«Καταδικάζουμε την ασέβεια των ελληνικών αρχών προς πνευματικά κέντρα, τζαμιά και νεκροταφεία. Είναι απαράδεκτο για τις ελληνικές αρχές να μετατρέψουν το μνημείο οθωμανικής κληρονομιάς το συγκρότημα του Murat Reis, το οποίο βρίσκεται στο νησί της Ρόδου και περιέχει τζαμί, στοά δερβίσηδων και νεκροταφείο σε μουσική σχολή.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν για Αγία Σοφία: Επαναφέραμε το σύμβολο της Αλωσης

Η συστηματική πολιτική αποταυτοποίησης των οθωμανικών τουρκικών στοιχείων από τις ελληνικές αρχές αποτελεί ασέβεια προς την κοινή πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Θα πρέπει να ντρέπονται για πρακτικές που στοχεύουν στον εξευτελισμό των μαρτύρων μας.

Ως Τουρκία, αποδεχτήκαμε πολλές ελληνορθόδοξες εκκλησίες ως κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας, τις επισκευάσαμε και τις ανοίξαμε για προσκύνηση. Από την άλλη, βλέπουμε ότι η Ελλάδα δείχνει μια βάρβαρη προσέγγιση στην κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας».