Νέα στοιχεία από τον εφιάλτη των βιασμών σε βάρος της 12χρονης στα Σεπόλια συνεχίζουν να έρχονται στο φως.

Διαβάστε επίσης: Ο αστυνομικός γνώριζε την ανηλικότητα του κοριτσιού

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη έχει «ξεκλειδώσει» χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των παιδοψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναγνωρίσει, μέσω φωτογραφιών, όσους ανθρώπους συνάντησε, είτε μέσα σε αυτοκίνητα, είτε σε οίκο ανοχής.

Διαβάστε επίσης: Σεπόλια: Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η μητέρα της 12χρονης – «Δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι για να είναι προφυλακισμένη»

Η Κωνσταντίνα Κωστάκου είναι η αστυνόμος Β’ – ψυχολόγος, που έχει αναλάβει την 12χρονη, η οποία, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο είπε, χαρακτηριστικά, ότι κάθε φορά που καταθέτει το παιδί έχει να δώσει και κάτι καινούργιο στην εν εξελίξει έρευνα που διεξάγεται.

Και περιέγραψε τις διαδικασίες που ακολουθούν οι επιστήμονες σε τέτοιες ευαίσθητες και τραυματικές περιπτώσεις με θύματα ανηλίκους.

«Είναι ένα παιδί που ξέρει τι έχει συμβεί»

«Προσπαθούμε το παιδί να μην καταρρεύσει, να ανασύρει μνήμες ή να καταθέσει πληροφορίες», εξήγησε η αστυνόμος Β’ – ψυχολόγος.

Και προσέθεσε: «Καλούμε ένα παιδί, που σε μεγάλο βαθμό έχει αποφασίσει να συνεργαστεί. Χέρι – χέρι στήνουμε μία πληροφορία, πάμε σε μία πορεία».

Αναφερόμενη στην 12χρονη, η Κωνσταντίνα Κωστάκου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι ένα παιδί που ξέρει τι έχει συμβεί – αυτά τα τραυματικά γεγονότα στη ζωή του. Είναι ένα παιδί που έχει εξαιρετική σχέση με εμάς. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε αυτή τη σχέση. Δεν θέλω να κλονίσω αυτή την εμπιστοσύνη. Μένουμε σε αυτό που εκείνο (σ.σ. το παιδί) αντέχει και επιθυμεί».