Στην προκλητική δήλωση του Σουλεϊμάν Σοϊλού για το προσφυγικό -μεταναστευτικό όπου ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «σκοτώνει, βασανίζει και εκφοβίζει» απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος κάνοντας λόγο για ψέματα, συκοφαντίες και μεσαιωνικές συμπεριφορές από την Τουρκία.

Όλος ο κόσμος είδε

Χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος έγραψε στο twitter:

«Όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες, όλος ο κόσμος είδαν την τουρκική στάση στην περίπτωση των 92 παράτυπων μεταναστών στον Έβρο: Εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου, παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ψέματα, συκοφαντίες και μεσαιωνικές συμπεριφορές από την τουρκική πλευρά που δεν θα αποδεχθούμε!».

Σοϊλού: Η Ελλάδα σκοτώνει, βασανίζει και εκφοβίζει

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε κάνει μια προκλητική ανάρτηση με αφορμή τους μετανάστες που εντοπίστηκαν γυμνοί από τις ελληνικές αρχές.

«Πρόκειται για μια πολιτική που στόχο έχει να μας αποσταθεροποιήσουν, να μας κάνουν ξενοφοβικούς σαν αυτούς, να διασφαλίσουν ότι θα αποτρέψουμε τυχόν μετανάστες που θα φτάσουν σε αυτούς σκοτώνοντας, βασανίζοντας και εκφοβίζοντάς τους με τον ίδιο τρόπο που κάνει η Ελλάδα, και για να δημιουργήσουμε ένα ατσάλινο τείχος για αυτούς. Για να μην πάνε στην Ευρώπη», ανέφερε και συνέχισε:

«Ο στόχος είναι ένας: όλοι να πεθάνουν, όλοι να φοβούνται, να μην έρχονται μετανάστες σε εμάς. Γνωρίζουμε αυτή την απάνθρωπη, κακόβουλη προσέγγιση, αυτή την προσέγγιση που φέρνει προβλήματα στον τομέα μας. Και δεν είμαστε και δεν θα είμαστε πιόνι κανενός, αποθήκη μεταναστών».