Τις δηλώσεις που έκανε την Κυριακή σε συνέδριο στο Μπέργκαμο της βόρειας Ιταλίας επιχειρεί να «μαζέψει» ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Ο Ράμα αναφέρθηκε στη δεύτερη φάση της πανδημίας, λέγοντας ότι μαζί με τον ιταλό υπουργό Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάιο, έστησαν ένα είδος λαθρεμπορίου εμβολίων για να μπορέσει να σώσει ανθρώπινες ζωές στη χώρα του.

«Μένω άναυδος από το ότι μια δήλωσή μου η οποία αφορούσε έναν συμβολικό αριθμό εμβολίων, που μας χάρισε η Ιταλία κατά την πιο σκοτεινή περίοδο της πανδημίας, μπορεί να προσφέρει έμπνευση για να εκλάβει σοβαρά, κανείς, την λέξη λαθρεμπόριο, την οποία χρησιμοποίησα για να περιγράψω, αστειευόμενος, μια αδελφική συνεργασία. Συνεργασία που έσωσε ανθρώπινες ζωές» δήλωσε ο αλβανός πρωθυπουργός.

«Αισθάνομαι την υποχρέωση να αποσαφηνίσω ότι τα όσα δημοσίευσε ο Τύπος, από την παρέμβαση μου στο Μπέργκαμο, η οποία αφορούσε την αποστολή εμβολίων από την Ιταλία, αποτελεί ξεκάθαρα ένα “παράδοξο”, το οποίο δεν μπορεί να ερμηνευθεί, σε καμία περίπτωση, απομονώνοντας μια λέξη που χρησιμοποίησα θέλοντας να αστειευθώ» πρόσθεσε ο Εντι Ράμα.