Αύριο Πέμπτη 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι τελικές πληρωμές που αφορούν τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης Fuel Pass II.

To επίδομα καυσίμων θα καλύψει το κόστος κατανάλωσης βενζίνης και πετρελαίου κίνησης για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2022. Την ίδια ημέρα θα εκκινήσει η διαδικασία έκδοσης των άυλων καρτών από τα Πιστωτικά Ιδρύματα.

H καταβολή του ποσού γίνεται με δύο μεθόδους:

  • Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών NFC.
  • Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό στον οποίο ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Τι θα γίνει με τις άυλες κάρτες που λήγουν

Γρίφος παραμένει τι θα γίνει με τις άυλες κάρτες που κανονικά βάσει ΦΕΚ λήγουν στα τέλη Οκτωβρίου καθώς οι προηγούμενοι δικαιούχοι είχαν αρκετό διάστημα μπροστά τους για να τις χρησιμοποιήσουν.

Οι νέοι δικαιούχοι ωστόσο θα έχουν λιγότερες από 3 εβδομάδες για να φουλάρουν εκτός αν υπάρξει ειδική πρόβλεψη και τροποποίηση του ΦΕΚ προκειμένου να δοθεί παράταση, τουλάχιστον για όλους όσους δεν είχαν πληρωθεί και εκδώσουν τις κάρτες αυτό το μήνα.