Ποια είναι η άποψη σας για το νέο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά2;

To νέο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, φέρνει νέο άνεμο στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην χώρα μας. Αναμένουμε μεγαλύτερη κινητικότητα, ιδίως από την κατηγορία των πελάτων που θα προέρχονται από το κομμάτι των εταιρικών οχημάτων. Και αυτό, επειδή, οι συγκεκριμένοι πελάτες – όπως είναι από τις εταιρίες που θέλουν να ενισχύσουν τον στόλο τους με ηλεκτρικά αυτοκίνητα – μπορούν να εξασφαλίσουν και πιο εύκολα την φόρτιση αυτών των οχημάτων. Αντιθέτως, η αγορά ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, για τον πελάτης της λιανικής, η φόρτιση του αποτελεί τροχοπέδη, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών για την φόρτιση, μιας και η πρόσβαση σε ένα πυκνό δίκτυο φόρτισης στην χώρα μας είναι προς το παρόν δύσκολη. Πλέον, το πρόβλημα δεν εστιάζεται στον τομέα των κινήτρων αλλά των υποδομών. Δύσκολα, θα μπει στη διαδικασία ο πελάτης να αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και να τοποθετήσει και wall box στο σπίτι του. Ιδίως, όταν πρόκειται για το κύριο αυτοκίνητο. Σήμερα, το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην χώρα μας αγγίζει το 2.2% ενώ, το νέο πρόγραμμα επιδότησης αναμένεται να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων από τον Σεπτέμβριο, που θα δούμε περισσότερους πελάτες στις βιτρίνες των σημείων πώλησης αυτοκινήτων.

Τι πρέπει να αλλάξει ώστε να προωθηθεί ακόμη περισσότερο η ηλεκτροκίνηση στην χώρα μας;

Η άποψη μας είναι ότι, θα πρέπει να επενδυθεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πολιτεία, στον τομέα των υποδομών, για το πώς θα λυθούν πρακτικά θέματα που αφορούν την εύκολη φόρτιση των ηλεκτρικών, ιδίως για τους ιδιώτες πελάτες. Οι καταναλωτές θέλουν να δουν στην πράξη ένα ενδιαφέρον από την πολιτεία για το πώς θα λυθούν σημαντικά προβλήματα, όπως το πώς θα τοποθετηθούν wallbox, οι έξυπνοι φορτιστές στις πολυκατοικίες, πως θα παρέχονται οι άδειες ώστε να προσπεραστούν υπαρκτά προβλήματα και σε αυτό το θέμα. Κοινώς, χρειάζονται περισσότερα σημεία φόρτισης, για να αναπτυχθεί συνολικά η ηλεκτροκίνηση στην χώρα μας, τόνισε ο κ. Γιάννης Μεθενίτης. 

Η Nissan ετοιμάζει ένα νέο «κύμα» νέων, εξηλεκτρισμένων μοντέλων. Θα μας δώστε μια εικόνα για το τι περιμένουνε από την ιαπωνική φίρμα, προσεχώς;

Σήμερα, η Nissan έρχεται με μια πλούσια γκάμα εξηλεκτρισμένων μοντέλων, αρχής γενομένης με το νέο Nissan Qashqai e-Power. Το Nissan Qashqai E-Power πρεσβεύει την ιαπωνική φίρμα με τον ιδανικότερο τρόπο στην συγκεκριμένη κατηγορία και του εξασφαλίζει μια νέα, οικολογικότερη εμπειρία οδήγησης. Συνδυάζει τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης, χωρίς το άγχος της φόρτισης, μιας και ο κινητήρας βενζίνης χρησιμεύει ως γεννήτρια για την φόρτιση των μπαταριών, με πολύ μεγάλα αποθέματα ροπής, έχει μειωμένους ρύπους, χαμηλή κατανάλωση, με δύο εξαιρετικά νούμερα: Ισχύς υβριδικού συστήματος 190 ίππων και αυτονομία που αγγίζει τα 1.000 χλμ! Ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί με άνεση σαν ηλεκτρικό μέσα στην πόλη αλλά και στο ταξίδι. Και ακολουθούν, μέσα στο φθινόπωρο άλλα μοντέλα. Το X-Trail, που θα προσφέρεται και αυτό, με σύστημα E-Power, αναμένεται το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya, το μικρό crossover, το Juke σε υβριδική εκδοχή με μεγαλύτερο πλεονέκτημα ότι μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για 55 χλμ, και τέλος για τους επαγγελματίες, το Towstar που θα προσφέρεται τόσο σε έκδοση βενζίνης όσο και σε αμιγώς ηλεκτρικό, που θα προσελκύσει πελάτες με μεγάλους στόλους οχημάτων.