Τα μυστικά περάσματα των Τούρκων διακινητών στον Εβρο και ποιο σχέδιο ακολουθούν για να προωθούν παρανόμως μετανάστες στη χώρας μας αποκάλυψε το Star.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  τα περάσματα είναι τρία και συγκεκριμένα:

Το πρώτο σημείο βρίσκεται ανάμεσα σε Μάνδρα και Σουφλί και είναι αυτό από το οποίο κυρίως περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί στο συγκεκριμένο σημείο ο ποταμός «αγγίζει» την εθνική οδό.

Εκεί οι μετανάστες, πριν καν μπουν στην Ελλάδα, έχουν πάρει μήνυμα από τους διακινητές για το από ποιο ακριβώς σημείο της Εθνικής και τι ώρα θα τους παραλάβουν. Κρύβονται πέριξ του δρόμου κι όταν έρθει το αυτοκίνητο να τους παραλάβει, επιβιβάζονται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ μέχρι πρότινος οι διακινητές χρησιμοποιούσαν παλιά αυτοκίνητα, με βουλγαρικές συνήθως πινακίδες.

Πλέον, για να μην δίνουν στόχο,  τους παραλαμβάνουν με σύγχρονα οχήματα τύπου «Jeep», πολλές φορές κλεμμένα από τη Θεσσαλονίκη – με ελληνικές, αγγλικές ή γερμανικές πινακίδες.

Το δεύτερο πέρασμα βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Έβρου, στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμότειχου.

Το τρίτο πέρασμα βρίσκεται στα νότια, στο Τυχερό και τις Φέρες.

Πάντως, τις τελευταίες ώρες η κινητικότητα, ειδικά στο πρώτο σημείο, έχει αυξηθεί πολύ. Γι’  αυτό και ο φράχτης θα επεκταθεί εκεί.