Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες αντιμετωπίζουν δύο διαφορετικές πυρκαγιές κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου (London Bridge).

Μια μεγάλη πυρκαγιά στις σιδηροδρομικές καμάρες στην Union Street, στο Southwark, αναφέρθηκε το πρωί και 10 συνεργεία εργάζονται για να την θέσουν υπό έλεγχο.

Άλλα τρία πυροσβεστικά συνεργεία βρίσκονται στο σταθμό London Bridge, όπου έχει ξεσπάσει επίσης μια μικρότερη πυρκαγιά, προκαλώντας πυκνούς καπνούς.

Το Network Rail δήλωσε ότι τέσσερις σιδηροδρομικές γραμμές έχουν κλείσει, ενώ η γραμμή Jubilee του μετρό έχει επίσης ανασταλεί εν μέρει.

Πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πυκνούς καπνούς να υψώνονται στον ουρανό κοντά στις γραμμές του τρένου.

Απομακρύνονται κάτοικοι

Μια σιδηροδρομική αψίδα έχει καεί εντελώς και οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από πολλά κτίρια στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου (LFB).

Ο διοικητής του σταθμού της LFB, Γουέιν Τζόνσον, δήλωσε: «Ο σταθμός της LFB είναι ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά: «Η πυρκαγιά παράγει έντονο καπνό και όσοι ζουν ή εργάζονται στην περιοχή συνιστάται να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες τους.

«Τα τρένα από και προς τη Γέφυρα του Λονδίνου επηρεάζονται και πολλά κτίρια έχουν εκκενωθεί».

Η Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) επιβεβαίωσε ότι η γραμμή Jubilee έκλεισε επίσης μεταξύ Canary Wharf και Green Park για ελέγχους ασφαλείας.

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Σιδηροδρόμου είναι ο μόνος που μπορεί να εξυπηρετήσει το τρένο:  «Έχουμε αποκλείσει και τις τέσσερις γραμμές μέσω του κόμβου Ewer Street αυτή τη στιγμή λόγω της πυρκαγιάς».