Ο άνδρας, που συνελήφθη οπλισμένος με βαλλίστρα στην κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στο Κάστρο του Ουίνδσορ πέρυσι τα Χριστούγεννα, είπε κατά τη σύλληψή του πως «είμαι εδώ για να σκοτώσω τη βασίλισσα», ανέφερε σήμερα ένα βρετανικό δικαστήριο.

Ο Τζάσουαντ Σινγκ Τσάιλ, 20 ετών, στον οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες βάσει του βρετανικού Νόμου Περί Προδοσίας, εμφανίστηκε στο κτήμα του Κάστρου του Ουίνδσορ φορώντας κουκούλα και μάσκα, ελέχθη στο δικαστήριο. Ένας αστυνομικός είπε ότι έμοιαζε με ήρωα κινηματογραφικής ταινίας.

Την ώρα του συμβάντος στις 25 Δεκεμβρίου η βασίλισσα βρισκόταν στο κάστρο με τον γιο της και διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Κάρολο, τη σύζυγό του Καμίλα και άλλα μέλη της στενής οικογένειας.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες

Έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σε βάρος του Τσάιλ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απειλές για φόνο, κατοχή επιθετικού όπλου και αδίκημα βάσει του εδαφίου 2 του Νόμου Περί Προδοσίας του 1842.

Το εδάφιο αυτό περιγράφει λεπτομερώς την τιμωρία για κάποιον που «άνοιξε πυρ ή στόχευσε με πυροβόλο όπλο, ή εκτόξευσε ή χρησιμοποίησε επιθετικό υλικό ή όπλο, με πρόθεση να τραυματίσει ή να τρομάξει την Αυτής Μεγαλειότητα».

Στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης του δικαστηρίου του Ουέστμινστερ του Λονδίνου, ο Τσάιλ, που κατάγεται από το Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας, είπε πως ήθελε να εκδικηθεί το κατεστημένο.