Και ενώ, οι περισσότεροι πιλότοι απολαμβάνουν τις διακοπές τους, στα απόνερα της ανέλπιστης μεταγραφής του Φερνάντο Αλόνσο, στην Aston Martin, οι περισσότεροι συνάδελφοι του είδαν με επιφυλακτικότητα την κίνηση του αυτή. Όπως ο  Ραλφ Σουμάχερ που δεν έκρυψε τα λόγια του και ανέφερε ότι ο Αλόνσο – στην ηλικία των 41 ετών – έχει κάνει ένα «οπισθοδρομικό βήμα» ενώ, ο Φελίπε Μάσα άφησε να εννοηθεί ότι, ο Ισπανός πιλότος προέβη σε ένα μεγάλο λάθος: «Το μόνο που θα καταφέρει ο Φερνάντο θα είναι να μάχεται για την δέκατη, ενδέκατη, δωδέκατη θέση, και δεν νομίζω ότι αυτό θα είναι και τόσο ενδιαφέρον για εκείνον» είπε ο Βραζιλιάνος.

Πάντως, μόνο ο πρώην πιλότος της Formula1, ο Πέδρο ντε λα Ρόσα, είδε με θετική ματιά την κίνηση αυτή του συμπατριώτη του: «Μου αρέσει, και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι κρύβεται πίσω από την Aston Martin». Όσο για την πρώην ομάδα του Αλόνσο, την Alpine, η αιφνιδιαστική κίνηση του Ισπανού μόνο με καυστικό τρόπο θα μπορούσε να σχολιαστεί αναφέροντας ότι, το μόνο που μπορούσε να κάνει, για τον Αλόνσο ήταν να του προσφέρει ένα μονοετές συμβόλαιο, μιας και η ηλικία των 41 ετών, δεν θα επέτρεπε κάτι παραπάνω.

Πάντως, φήμες, αναφέρουν, ότι ο Αλόνσο έχει κλείσει τριετές συμβόλαιο με την Aston Martin, κοινώς, αν όλα κυλήσουν όπως τα έχουν υπολογίσει, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα τερματίσει την καριέρα του στην ηλικία των 45 ετών.