Φθινοπωρινός, αν και στην κορύφωση του καλοκαιριού, μοιάζει ο καιρός σήμερα Σάββατο (13/08) στη Δυτική Ελλάδα, καθώς βροχές και καταιγίδες έχουν ήδη εκδηλωθεί σε Πάτρα, Ναυπακτία και στο παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου, ενώ μπουρίνι είχε ξεσπάσει ήδη από χθες το βράδυ και στη Θεσσαλία.

Μέχρι το βράδυ, θα έχουν σταματήσει οι βροχές στις περισσότερες περιοχές, όμως αργά τη νύχτα προς το ξημέρωμα της Κυριακής περιμένουμε εκ νέου, σημαντική επιδείνωση στο Ιόνιο, τη Μακεδονία καθώς και την ανατολική κυρίως Θεσσαλία.

Η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ στην Ήπειρο, άφησε μικροπροβλήματα, ενώ έντονες ήταν και οι καταιγίδες στις περιοχές της Πάργας, της Πέρδικας, των Συβότων και της Πλαταριάς.

Σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν διακοπές ρεύματος οι οποίες όμως ήταν μικρής διάρκειας. Προκλήθηκαν προβλήματα και στην υδροδότηση λόγω των διακοπών σε αντλιοστάσια.

Η αλλαγή του καιρού έγινε αισθητή και στην Κεφαλονιά καθώς εκδηλώθηκαν βροχές, καταιγίδες, αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Μεγάλες ποσότητες βροχής σημειώθηκαν δυτικά της Παλικής (Κηπούρια), στο Αργοστόλι ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα κυμάνθηκαν τα φαινόμενα σε Βαθύ Ιθάκης και Ληξούρι ενώ σε άλλα τμήματα οι καταγραφές των σταθμών ήταν ακόμα μικρότερες.

Στα Τρίκαλα, μία ξαφνική καταιγίδα που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής προκάλεσε προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους αφού πολλοί από αυτούς μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός σε όλη τη χώρα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο και τα βόρεια, σε περιοχές δηλαδή της Μακεδονία, της Θράκη και του βορείου Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Κατά διαστήματα βροχερό θα είναι το σκηνικό το μεσημέρι και το απόγευμα, και στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, καθώς και στην Εύβοια και τις Σποράδες, με πρόσκαιρες καταιγίδες.

Στο Αιγαίο ο καιρός θα είναι καλύτερος με ηλιοφάνεια και τοπική συννεφιά. Σταδιακά από το απόγευμα και στη συνέχεια, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά, βάζοντας έτσι σε τροχιά βελτίωσης τις περισσότερες περιοχές.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο

Τη Δευτέρα ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Ο ήλιος θα κυριαρχήσει μέσα στη μέρα με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει την ανοδική της πορεία, καθώς αναμένεται μια βδομάδα ιδιαίτερα θερμή, με το θερμόμετρο το μεσημέρι της Δευτέρας να πλησιάζει τους 32 – 34 βαθμούς Κελσίου.

Βορειοδυτικοί οι άνεμοι στα πελάγη με ένταση που δε θα ξεπεράσει τα 3 – 5 και στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.