Πριν ακριβώς, από 55 χρόνια, τον Αύγουστο του 1967, η Alfa Romeo παρουσίαζε την 33 Stradale, ένα αυτοκίνητο που εκστασίαζε με την σπορ εμφάνιση του. Το συγκεκριμένο μοντέλο παρήχθη σε μόλις 18 μονάδες και οι επιδόσεις του προκαλούσαν δέος. Ήταν αμιγώς ένα χειροποίητο μοντέλου.  Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της 33 Stradale πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου στη Μόντσα, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1. 

Η 33 Stradale αναμφίβολα ήταν ένα εξαιρετικό δείγμα της ιταλικής οικογένειας, χαρακτηριστικό που κληρονόμησε από τον ίδιο τον δημιουργό της.   Το μοντέλο το σχεδίασε ο Φράνκο Σκαλιόνε, ο οποίος μαθήτευσε δίπλα σε κολοσσούς της ιταλικής σχολής, του Πινιφαρίνα και Μπερτόνε!

Η δημιουργία της 33 Stradale, του σπορ διθέσιου μοντέλου,  ήταν ένα στόχος ζωής για τον Σκαλιόνε. Μεταξύ των ξεχωριστών σημείων του, ήταν το εμπρός αεροδυναμικό τμήμα, τα σμιλευμένα φωτιστικά και η αεροδυναμική του απόδοση.  Ξεχωριστικό σημείο στο θρυλικό μοντέλο, ότι τα καλύμματα του αμαξώματος εμπρός και πίσω ανοίγουν τελείως, ώστε να επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στα μηχανικά μέρη. Παράλληλα για πρώτη φορά σε ένα αυτοκίνητο δρόμου οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω, επιτρέποντας την ευκολότερη πρόσβαση σε ένα όχημα που το ύψος του δεν ξεπερνά το ένα μέτρο!

Για την κίνηση του διέθετε δίλιτρο V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα από αλουμίνιο, που η απόδοση του άγγιζε τους 230 ίππους. Επίσης, ο σχεδιαστής είχε καταφέρει να έχει και πολύ χαμηλό βάρος, που δεν ξεπερνούσε τα 700 κιλά! Η τελική του άγγιζε τα 260χλμ/ώρα και τα 0-100χλμ/ώρα έρχονταν σε 5,5 ΄΄. Σήμερα η συλλεκτική αξία -σε χρήματα- της 33 Stradale υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ.