Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Αστυπάλαια –  Έξυπνο και αειφόρο νησί», που διανύει το δεύτερο χρόνο υλοποίησης του, έχει ως στόχο τον μετασχηματισμό της Αστυπάλαιας σε υπόδειγμα πράσινης κινητικότητας.  Με την αρωγή της Kosmocar τέθηκε σε λειτουργία και η υπηρεσία vehicle sharing  “astyGO” που σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες shuttle service “ASTYBUS” ολοκληρώνουν το καινοτόμο οικοσύστημα έξυπνης και οικολογικής μετακίνησης στο νησί της Αστυπάλαιας.

Συγκεκριμένα, το Volkswagen Group και η Kosmocar, με την ψηφιακή εφαρμογή “astyMOVE” και τις υπηρεσίες “ASTYBUS” & “astyGO” κάνουν ένα ακόμη συνεπές βήμα προς τη βιώσιμη μετακίνηση, με τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων.

Σήμερα, οι κάτοικοι μπορούν εύκολα να χρησιμοποιούν την πρωτοποριακή εφαρμογή“astyMOVE” που, είναι διαθέσιμη σε Android και iOS, με στόχο να βλέπουν όλες τις υπηρεσίες της ηλεκτρικής κινητικότητας στο κινητό τους.

Η υπηρεσία “astyGO” πραγματοποιείται με την χρήση των ηλεκτρικών Volkswagen e-up! & ID.3, του eScooter SEAT MO 125 και των πανίσχυρων eBikes της Ducati καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες μετακίνησης τόσο των επισκεπτών όσο και τις καθημερινότητας των μόνιμων κατοίκων.

Αντίστοιχα, η υπηρεσία “ASTYBUS” προσφέρεται με την χρήση του ηλεκτρικού SUV Volkswagen ID.4  προσδίδοντας στους χρήστες μία εντελώς νέα εναλλακτική μετακίνησης προς και από όλους τους δημοφιλείς προορισμούς στην Αστυπάλαια. Από το φθινόπωρο του 2022, στον στόλο οχημάτων του ASTYBUS θα ενσωματωθεί το πολυαναμενόμενο ID.Buzz, το εμβληματικό  νέο ηλεκτρικό μίνι-βαν της Volkswagen.