Το νέο Opel Crossland, το κόμπακτ SUV της γερμανίς φίρμας κατάφερε, από την πρώτη ημέρα που βγήκε στην αγορά – το 2017 – να πιάσει πριν από λίγες ημέρες το ορόσημο των 500.000 μονάδων. Η Opel πιστεύει, ότι, η εμπορική επιτυχία του νέου της μοντέλου οφείλετε σε αρκετούς παράγοντες. Μεταξύ αυτών είναι η σύγχρονη αισθητική που πρεσβεύει, τα πολυάριθμα συστήματα συνδεσιμότητας, η άνεση του εσωτερικού κ.α.

Με μήκος 4,2 μέτρα, το Opel Crossland φέρει ένα άνετο σαλόνι, το οποίο διαθέτει και ένα ευέλικτο χώρο αποσκευών, που αγγίζει τα 520 λίτρα.  Επίσης, με τα πίσω καθίσματα πλήρως αναδιπλωμένα, η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.255 λίτρα.

Ξεχωριστός πυλώνας αποτελεί και το πακέτο των συστημάτων υποβοήθησης ( Cruise Control και Speed Limiter, Lane Keep Assist και Traffic Sign Recognition) , το σύστημα για την προειδοποίηση Εμπρόσθιας Σύγκρουσης, το Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης και Ανίχνευση Πεζού, η πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας 180° μοιρών κ.α. Το νέο μοντέλο κατασκευάζεται στην Ισπανία, προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, ενώ, ο διάδοχος του θα φέρει, στο μέλλον και αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή.  Από το 2028 και μετά, η Opel θα θα διαθέτει μόνο ηλεκτροκίνητα μοντέλα.