Η Ford κάνει επίδειξη ισχύος, με ένα ηλεκτρικό βαν, που θυμίζει περισσότερο πύραυλος εδάφους, παρά επαγγελματικό όχημα. Το  ηλεκτροκίνητο μοντέλο, ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων υπερ-υψηλών επιδόσεων. Το Ford Pro Electric SuperVan το παρουσίασε στο στο Goodwood Festival of Speed 2022, στο Ην. Βασίλειο.

Όπως αναφέρει η φίρμα αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες της αμιγούς ηλεκτροκίνησης και της βελτιωμένης συνδεσιμότητας, προκειμένου να επιτύχει την υψηλότερη απόδοση από οποιοδήποτε βαν μοντέλο στην ιστορία της Ford.

Για την κίνηση του διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, μια υγρόψυκτη μπαταρία 50 kWh και ένα ειδικά διαμορφωμένο σύστημα ελέγχου συνεισφέρουν ώστε το Ford Pro Electric SuperVan να παράγει περίπου 2.000 ίππους. Το εκρηκτικό μείγμα ηλεκτροκινητήρων εξασφαλζίει επιδόσεις φωτία: 0-100χλμ/ώρα σε δύο δευτερόλεπτα.

Μεταξύ άλλων διαθέτει  αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα που κρατά τον οδηγό ενήμερο και επιτρέπει τη μετάδοση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο που βοηθά στην απομακρυσμένη διαχείριση του οχήματος καθώς και στη βελτιστοποιημένη απόδοσή του. Το Electric SuperVan διαθέτει επίσης επιλέξιμα drive modes. Εξελίχθηκε εν κρυπτώ από την Ford Performance και τους ειδικούς στους αγώνες και τα εξηλεκτρισμένα ράλι ανθρώπους της STARD στην Αυστρία, ενώ ο εξωτερικός σχεδιασμός του ήταν ευθύνη της ομάδας της Ford Design στην Κολωνία της Γερμανίας.