Ανοικτό το ενδεχόμενο και τρίτων εκλογών άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Γιάννης Οικονόμου επιτέθηκε, επίσης, στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι εισάγει στην ελληνική πολιτική έναν «Τραμπισμό α λα γκρέκα».

Και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι μέσα από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας «ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ορίσει υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών για να πάει η χώρα σε εκλογές».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα τον ακολουθήσει σε αυτή την «πολιτική ευτέλειας και εξαχρείωσης» και τον κατηγόρησε ότι θέλει να αμφισβητήσει την ομαλότητα και θέλει να εισάγει τον Τραμπισμό στην Ελλάδα.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε, απαντώντας, σε σχετική ερώτηση ότι είναι βαριά τα υπονοούμενα και τα επιχειρήματα που επιχειρεί να προβάλλει ο κ. Τσίπρας για να οικοδομήσει την δική του γραμμή άμυνας για την επόμενη περίοδο.

«Είναι επικίνδυνα μονοπάτια αυτά, είναι εκτός της συνταγματικής τάξης και δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τους πολιτικούς συσχετισμούς και αμφισβητούν το βασικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης που είναι η δημοκρατική ομαλότητα. Όλα αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια. Προφανώς ο κ. Τσίπρας έχει στο μυαλό του άλλα πράγματα για να μεταχειρίζεται αυτή την τακτική, κάτι τέτοιο όμως δεν βοηθάει ούτε την χώρα ούτε την κοινωνία και προσβάλλει την δημοκρατική μας παράδοση».

Η ενημέρωση του Γιάννη Οικονόμου