Οι Ολλανδοί πριν μερικές μέρες είχαν προτείνει κάποιες ιδιαίτερα καινοτόμες ιδέες που θα άλλαζαν το ποδόσφαιρο όπως το γνωρίζαμε, οι περισσότερες όμως δύσκολα θα εφαρμόζονταν άμεσα.

Στην 136η Γενική Συνέλευση του International Football Association Board την Δευτέρα ωστόσο αποφασίστηκε πως η πρόταση του πρώην προπονητή της Άρσεναλμ Αρσέν Βενγκέρ, σχετικά με την εκτέλεση πλαγίου άουτ με το πόδι, μπορεί ν’ αρχίσει να εφαρμόζεται σε δοκιμαστικό επίπεδο, ώστε να γίνει πιο γρήγορο και ακόμα πιο ελκυστικό το άθλημα.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, αποκάλυψε μετά τη συνέλευση ότι θα δοκιμαστεί στο ποδόσφαιρο η εκτέλεση του πλάγιου άουτ με το πόδι, όπως είχε προταθεί από τον Αλσατό τεχνικό πίσω στο 2020!

Ο νυν επικεφαλής στρατηγικής ποδοσφαίρου είχε αναφέρει: «Πέντε λεπτά πριν λήξει ένα ματς, ένα πλάγιο άουτ δίνει αβαντάζ στην ομάδα που είναι μπροστά στο σκορ.

Όμως, ο παίκτης που πάει να το εκτελέσει έχει 9 επιλογές για τη μπάλα, έναντι των 10 αντιπάλων που βρίσκει μπροστά του. Στις 8 από τις 10 περιπτώσεις χάνεται η κατοχή της μπάλας. Στο δικό σου μισό γήπεδο, θα έπρεπε να γίνεται με το πόδι η εκτέλεση» είχε πει ο Βενγκέρ στην Equipe το 2020 και αυτή η σκέψη του δείχνει πως οδεύει ολοταχώς για εφαρμογή!