Ο Σωτήρης Χατζάκης αναφέρθηκε στο κίνημα metoo και τους συναδέλφους του που είναι προφυλακισμένοι.

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης ήταν καλεσμένος στο Πρωινό και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το θέατρο έχει την τόλμη μέσα από τις καταγγελίες των κοριτσιών να κάνει την αυτοκάθαρσή του. Είναι απαράδεκτο η δίκη του Φιλιππίδη να γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. Εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να παρακολουθήσουμε τη δίκη; Οι κυρίες είναι αξιοσέβαστες και πρέπει όλοι να τις συνδράμουμε στην περίπτωση που αποδειχθεί από το δικαστήριο ότι έχουν υποστεί αυτά τα φοβερά πράγματα. Θα ήθελα να αθωωθεί ο Φιλιππίδης, αλλά δεν έχει σημασία τι νιώθω εγώ. Σημασία έχει τι νιώθει εκείνος και πάνω απ’ όλα το θύμα».

Ο Σωτήρης Χατζάκης ανέφερε στη συνέχεια: «Ο πατέρας του Δημήτρη Λιγνάδη ήταν δάσκαλός μου, ενώ  ο αδερφός του ήταν και είναι ένας δεινός φιλόλογος. Η ερωτική εκτροπή, η ομοφυλοφιλία ή το τρανς δεν είναι δικαίωμα, είναι φύση. Όταν η ερωτική επιλογή περνάει τα όρια και πηγαίνει σε παιδί, ανάβει η κόκκινη γραμμή και τα λαμπάκια του μυαλού. Όταν κακοποιείς παιδιά είναι σαν να σκοτώνεις το μέλλον του πλανήτη. Το metoo είναι ένα έξοχο κίνημα. Εντελώς απαραίτητο στην κοινωνία, αλλά δεν αποτελεί άρθρο του συντάγματος. Δεν πρέπει να συντρίβεται το τεκμήριο της αθωώτητας. Αν αποδειχθεί ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έκανε αυτά για τα οποία τον κατηγορούν, τότε θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Η τιμωρία θα δώσει ένα σήμα στην κοινωνία ότι δεν τη γλιτώνεις».

Κλείνοντας, ο Σωτήρης Χατζάκης απάντησε για τον Γιώργο Κιμούλη: «Βλέπω λάθος την απόφαση του ΚΘΒΕ να σταματήσει τη συνεργασία του με τον Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος θεωρώ ότι έχει αδικηθεί. Το να ακούω ότι έχει δύο χρόνια σχέση με την κακοποιηθείσα, μου φαίνεται περίεργο».

Δείτε το βίντεο