«Για επικοινωνιακή διαχείριση ακόμη και των θεμάτων εθνικής ασφάλειας προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα από τα μείζονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας», κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την «διαρροή πληροφορίας από το υπουργείο ‘Αμυνας για πιθανές υβριδικές απειλές εντός του καλοκαιριού».

Τρόμος στους πολίτες

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρει: «Η επιπολαιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποτελεί από μόνη της κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια, ακόμη μεγαλύτερο από τους φανταστικούς κινδύνους που σκαρφίστηκε ανώτατη πηγή του Υπ. ‘Αμυνας, διαρρέοντας πληροφορίες για «πιθανές υβριδικές απειλές εντός του καλοκαιριού» και ύπαρξη σχεδίου εσωτερικής αποσταθεροποίησης σκορπώντας τον τρόμο στους πολίτες. Για να χρειαστεί τελικά όλα αυτά να τα διαψεύσει μισή ώρα αργότερα, μετά τον σάλο που προκάλεσε».

Ακολούθως επιρρίπτει την ευθύνη στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας: «Αν δεν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για μια ακόμη γελοιότητα των υπουργών του κ. Μητσοτάκη.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι δυστυχώς δομικό και ξεκινά από το Μέγαρο Μαξίμου που επιλέγει ακόμη και τα θέματα εθνικής ασφάλειας να τα διαχειρίζεται επικοινωνιακά, προκειμένου να εξυπηρετήσει το σχέδιο αλλαγής της ατζέντας από τα μείζονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας».

Πανικός Μητσοτάκη

Κλείνοντας αναφέρει ότι «ο πανικός του κ. Μητσοτάκη είναι προφανής» και προσθέτει: « Το τελευταίο όμως που χρειάζεται ο τόπος είναι μέσα στο πανικό του να εφευρίσκει κινδύνους και να δημιουργεί από μόνος του εντάσεις, που υπονομεύουν την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας».