Συντετριμμένο είναι το πανελλήνιο από τον θάνατο του Δάκη. Ο τραγουδιστής, που πάλεψε γενναία με τον καρκίνο για αρκετά χρόνια, έφυγε την Κυριακή (29/5) από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο μουσικό έργο.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter η καλή του φίλη και σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλλα Πλέσσα-Καρρέρ.

«Στην Αυγή του καλοκαιριού διάλεξες να φύγεις ψυχούλα μου…. Εσύ που μας έκανες να λατρέψουμε τα καλοκαίρια….. τόσα καλοκαίρια…. Ξεκουράσου….θα σ’ αγαπώ πάντα… Αυτό το καλοκαίρι το περίμενα με δίχως ένα σύννεφο με δίχως στεναχώρια Αλλ’ όμως δε με ζέστανε ο ήλιος του», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτησή της

Το διαδίκτυο από εκείνη την ώρα έχει πλημμυρίσει με μηνύματα θλίψης

Η είδηση του θανάτου του Δάκη βύθισε στην θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο και αρκετοί ήταν οι συνάδερφοί του -και όχι μόνο- που θέλησαν να του πουν «αντίο» με μια ανάρτησή τους στα social media.

Διαβάστε επίσης: Δάκης: Πότε θα γίνει η κηδεία του

Ανάμεσα σε αυτούς η Μαίρη Χρονοπούλου, αλλά και οι Χρήστος Δάντης, η Μαίρη Χρονοπούλου, ο Τόνι Σφήνος, ο Νίκος Μαστοράκης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Έλενα Παπαρίζου, ο Πάνος Κιάμος.

Μαίρη Χρονοπούλου

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια έκανε μία μακροσκελή ανάρτηση στα social media και συγκίνησε.

«Έφυγες καλοκαίρι φίλε. Μετά από «τόσα καλοκαίρια». Γιατί; Η μαγική σου φωνή συνόδεψε ένα εμβληματικό χορευτικό μου. Δεν υπήρξαμε κολλητοί αλλά όταν συναντιόμασταν είχαμε μια σπάνια ένωση. Θυμάμαι πάντα την ευγένεια σου, το χιούμορ σου, όλα. Η αιγιπτιώτικη καλή, παλιά αγωγή. Εις το επανιδείν. ΜΑΙΡΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Μαίρη Χρονοπούλου και Δάκης έχουν ταυτιστεί από πολλούς. Στη ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Γοργόνες και Μάγκες», στην οποία πρωταγωνιστούν σπουδαία ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, η σκηνή όπου η ηθοποιός χορεύει με τον Λάκη Κομνηνό στα σοκάκια του νησιού, υπό τους ήχους του «Τόσα Καλοκαίρια», που ερμήνευσε ο Δάκης, έχει μείνει στην ιστορία.

Ο ίδιος δεν εμφανίζεται στην ταινία, αφού τότε είχε άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις και δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στα γυρίσματα.

Δείτε την ανάρτησή της

Χρήστος Δάντης: 

Μαίρη Χρονοπούλου:

Τόνι Σφήνος:

Νίκος Μαστοράκης:

Έλενα Παπαρίζου:

Άντζελα Δημητρίου:

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου:

Γιάννης Κότσιρας:

Πάνος Κιάμος:

Γιάννης Ζουγανέλης: