Απειλές για πόλεμο στην Πολωνία έκανε ο στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν και ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ.

«Πάρτε πίσω τα όπλα σας» απείλησε σε μήνυμά του στο Telegram.

Σύμφωνα με το BBC, ο Καντίροφ είπε ότι «το θέμα της Ουκρανίας έχει κλείσει» και ότι «ενδιαφέρεται για την Πολωνία». «Μετά την Ουκρανία, αν μας δοθεί η εντολή, σε έξι δευτερόλεπτα θα σας δείξουμε τι είμαστε ικανοί» ανέφερε ο Τσετσένος, ο οποίος όπως είχε γίνει γνωστό, βρίσκεται στην Ουκρανία.

Η Πολωνία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχει προμηθεύσει την Ουκρανία με όπλα για να τη βοηθήσει να αμυνθεί κατά της ρωσικής εισβολής.

Η δήλωση του Καντίροφ υπογραμμίζει τις ανησυχίες που εξέφρασαν ορισμένοι Πολωνοί αξιωματούχοι ότι η Ρωσία θα μπορούσε ενδεχομένως να εξαπολύσει επίθεση στη χώρα, μελλοντικά.

Αν και ο ρώσος πρόεδρος δεν έχει δώσει ενδείξεις για τα σχέδια του, ο πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Al Jazeera που δημοσιεύθηκε στα τέλη Μαρτίου ότι είναι βέβαιος ότι ο Πούτιν θα ήθελε να επιτεθεί στην Πολωνία, «όχι όμως σύντομα λόγω του ότι είναι απασχολημένος με την Ουκρανία».

Ο Ραμζάν Καντίροφ, που κυβερνά την Τσετσενία με σιδηρά πυγμή, θεωρείται απόλυτα πιστός στο Κρεμλίνο και έχει υπό τις διαταγές του παραστρατιωτική δύναμη γνωστή με την ονομασία «καντιρόφτσι».