Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες που έρχονται από το μακελειό στο Τέξας, όπου 19 παιδιά σκοτώθηκαν όταν ένας 18χρονος άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο τους.

Σύμφωνα με νέες καταγγελίες, ένα ηρωικό κορίτσι φαίνεται να πυροβολήθηκε από τον 18χρονο μακελάρη καθώς προσπαθούσε να καλέσει την αστυνομία.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης, η μαθήτρια της Δ’ τάξης, η 10χρονη Αμέρι Τζο Γκάρζα, ήταν απίστευτα χαρούμενη στη φωτογραφία την οποία φαινόταν να κρατά το πιστοποιητικό του σχολείου που την ανέφερε στον κατάλογο των αριστούχων στο δημοτικό σχολείο Robb στο Ουβάλντε του Τέξας.

Διαβάστε επίσης: Τέξας: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το μακελειό – Επί 45 λεπτά πυροβολούσε ο δράστης

Τραβηγμένη γύρω στις 10 π.μ. ήταν η τελευταία φωτογραφία της εν ζωή, όπως δήλωσε η γιαγιά της, Μπερλίντα Ιρένε Αρεόλα, στο The Dialy Beast, προσθέτοντας πως το κορίτσι, το οποίο ήταν πολύ έξυπνη και αγαπημένη των δασκάλων, τραυματίστηκε θανάσιμα καλώντας το 100.

«Η εγγονή μου πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επειδή προσπαθούσε να καλέσει το 911 (σ.σ. το αντίστοιχο 100).

Πέθανε σαν ηρωίδα προσπαθώντας να ζητήσει βοήθεια για την ίδια και τους συμμαθητές της», δήλωσε η γιαγιά της.

Υπενθυμίζεται πως ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος εισέβαλε στο σχολείο -όπως φαίνεται και σε βίντεο που κυκλοφορεί- και πυροβόλησε θανάσιμα 19 παιδιά και δύο δασκάλους.

Διαβάστε επίσης: Μακελειό στο Τέξας: Ο 18χρονος δράστης «δεχόταν bullying στο σχολείο», λέει πρώην συμμαθητής του

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, τα μέλη της οικογένειας της Αμερί Τζο έσπευσαν στο σχολείο προκειμένου να μάθουν οτιδήποτε για την αγνοούμενη κόρη τους.

Αναζητούσαν το κορίτσι μέσω social media

Η αναζήτηση της οικογένειάς της μέσω Facebook

Ο πατριός της, Έιντζελ Γκάρζα, έγραψε στο Facebook μερικές ώρες αργότερα: «Δεν ζητάω πολλά ή σχεδόν δεν κάνω καθόλου αναρτήσεις εδώ, αλλά σας παρακαλώ. Έχουν περάσει 7 ώρες και ακόμα δεν έχω ακούσει τίποτα για την αγάπη μου. Σε παρακαλώ Facebook βοήθησέ με να βρω την κόρη μου».