Ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία, με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να προχωρά σε νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας.

«Υπάρχει η ανάγκη της ενίσχυσης της συντήρησης, επισκευής και υποστήριξης του Ναυτικού μας στις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι ναυτικές βάσεις του Άκσαζ και της Μερσίνης θα ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτές. Με τις νέες αυτές δυνατότητες, με την εγκατάσταση των πλοίων στη βάση της Μερσίνης, σχεδιάζεται η ενίσχυση της μόνιμης παρουσίας του Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στα εγκαίνια βρέθηκε και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος συνέχισε το προκλητικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας κάνοντας λόγο για προβοκατόρικη και επιθετική πολιτική σε Αιγαίο, Μεσόγειο και Κύπρο, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

«Επεκτατικές πολιτικές της Ελλάδας»

«Παρόλα αυτά, δυστυχώς, η Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές με τις προβοκατόρικες ενέργειες και τη ρητορική της. Κατά τη διάρκεια της άσκησης Tiger Meet, δώσαμε εντολή στην Πολεμική Αεροπορία μας να αποσυρθεί λόγω της ιδιοτελούς εκμετάλλευσης κάποιων θεμάτων στο FIR, στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, στο ζήτημα της περιοχής έρευνας και διάσωσης ή και στην προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η άσκηση ενάντια στα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντα της Τουρκίας.

Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός και ότι δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα νομικά συμφέροντά μας. Είμαστε αποφασισμένοι, με ισχυρή βούληση και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα νομικά συμφέροντά μας.».