Στην πολύκροτη υπόθεση των νεκρών αδελφών στην Πάτρα, αναφέρθηκε σήμερα Τρίτη ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Όπως σημείωσε, σχετικά με τον έλεγχο στα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, προφανώς θα υπάρξει «πρόβλημα» εάν οι πραγματογνώμονες συντάξουν εκθέσεις με διαφορετικές αιτίες θανάτου, τονίζοντας ωστόσο πως «δεν πρέπει να αναζητήσουμε τα “μαύρα πρόβατα” στην ιατροδικαστική κοινότητα», αλλά πρέπει να δημιουργηθούν τέτοιες διαδικασίες, ώστε η κοινωνία να έχει την πεποίθηση πως όταν απευθύνεται στους ιατροδικαστές, θα έχει ένα ασφαλές αποτέλεσμα.

«Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια»

«Έχουμε φύγει αρκετά από τους χρόνους και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να γίνει επανεξέταση των στοιχείων», είπε ο κ. Λέων, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέροντας πως ουσιαστικά οι ιατροδικαστές που κάνουν τον «έλεγχο» θα κρίνουν επί των στοιχείων που έχουν προκύψει από τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις μετά την έρευνα στα ευρήματα.

Σημείωσε δε πως περιμένουμε δύο διαφορετικά πορίσματα, προσθέτοντας πως «το ένα αφορά την Τζωρτζίνα και είναι θέμα λίγων ημέρων να το έχουμε, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι τοξικολογικές και άλλες εξετάσεις και ο συνάδελφος, εάν δεν το έχει κάνει ήδη, ετοιμάζει την έκθεση του».

Συμπλήρωσε πως για τα άλλα δύο παιδιά, θα καθυστερήσει ο επανέλεγχος, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα όλα τα ευρήματα και κυρίως διότι η άτυπη επιτροπή που είχε συσταθεί ασχολήθηκε με το ένα παιδί και όχι και με τα δύο, όπως είναι τώρα το ζητούμενο.