Σε ένα νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας την Αθήνα για παράνομες και προβοκατόρικες ενέργειες και απειλώντας ότι η Τουρκία έχει την ισχύ να υπερασπιστεί «τα συμφέροντά της σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο».

Θα απαντήσουμε και στο πεδίο

Εμείς υποστηρίζουμε την επίλυση όλων των προβλημάτων στον κόσμο με ελληνικές μεθόδους εντός των σχέσεων καλής γειτονίας και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο.

Κατά τον ίδιο τρόπο προσδοκούμε από τους Έλληνες ομολόγους μας για χάρη της ειρήνης και σταθερότητας να ενεργήσουν σύμφωνα με τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Αλλά ενώ τείνουμε χείρα φιλίας και προσπαθούμε να κάνουμε τη Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης, αντιμετωπίζουμε προκλητικές δηλώσεις και παράνομες ενέργειες κάποιων Ελλήνων αξιωματούχων.

Σε όλες τις άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας που γίνονται παρά παρά όλες τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, στα πλαίσια της αμοιβαιότητας, απαντάμε στο διπλωματικό επίπεδο και στο πεδίο» είπε, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, ο Ακάρ. Πρόσθεσε δε ότι «έχουμε τη δύναμη, την ισχύ και τη θέληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο».

Για το Κυπριακό

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε τις παράνομες τουρκικές αξιώσεις για διχοτόμηση της Κύπρου επισημαίνοντας ότι είναι «εθνική μας υπόθεση» και ότι η μόνη λύση είναι αυτή των δύο ανεξάρτητων, ίσως κυρίαρχων κρατών.

«Δεν επιτρέπουμε και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», κατέληξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από