Από το ρόστερ της πρώτης ομάδας Ολυμπιακού, δύο είναι δεδομένο ότι δεν θα βρίσκονται σήμερα στην αποστολή των Ερυθρόλευκων, για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Πώς υπάρχει βεβαιότητα επ’ αυτού; Υπάρχει, διότι πολύ απλά, βρίσκονται στην αποστολή του… άλλου Ολυμπιακού. Της ομάδας Β.

Συγκεκριμένα, ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να μην έχει στην αποστολή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ τους Βασίλη Σουρλή και Φώτση Κίτσο. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε να τους αφήσει στα χέρια του Αριέλ Ιμπαγάσα για τον εξ αναβολής αγώνα του Ολυμπιακού Β’ με τον Απόλλωνα Πόντου, που θα διεξαχθεί σήμερα (17:00) στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Ετσι, τόσο ο 19χρονος μέσος όσο και ο 18χρονος αριστερός μπακ, συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της δεύτερης ομάδας (σ.σ.: Αποστολόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Α. Μπα, Κωστή, Νταμπό, Καρμπόβνικ, Κινκουέ, Κίτσος, Κλίτσα, Κουτσίδης, Μαρίνος, Μαυρουδής, Νίκας, Πινακάς, Σαπουντζής, Σουρλής, Στουρνάρας, Τσέλιος, Βοΐλης, Ξενιτίδης).

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα έχει μόνο έναν Ελληνα ποδοσφαιριστή κάτω 20 ετών στην αποστολή του για το παιχνίδι της Τούμπας. Τον Κωνσταντίνο Τζολάκη. Κάτι που σε προηγούμενες χρονιές θα δημιουργούσε πρόβλημα, καθώς από την προκήρυξη του Κυπέλλου προβλεπόταν να βρίσκονται στην αποστολή τουλάχιστον δύο γηγενείς παίκτες κάτω των 20 ετών. Αυτό, ωστόσο, έχει αλλάξει πλέον. Με την «ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΟΔOY 2021 – 2022» να αναφέρει ξεκάθαρα στο άρθρο 8 «Συμμετοχή ποδοσφαιριστών», πως ένας σύλλογος οφείλει να έχει στην αποστολή του δύο παίκτες κάτω των 21 ετών (από 01.01.2001 και μετά γεννηθέντες).

Στην κατηγορία Κ21, ο Ολυμπιακός αναμένεται να έχει στην 20άδα τρεις παίκτες. Τον Τζολάκη (08/11/2002), αλλά και τους Αγκιμπού Καμαρά (20/05/2001) και Μπαντιουγκού Φαντιγκά (15/01/2001).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

«Άρθρο 8: Συμμετοχή ποδοσφαιριστών

α) Η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα, δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι ένα (21) ετών στην 20άδα για τις ομάδες της Super League,  Super League 2 και της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας είναι υποχρεωτική, από την πρώτη Φάση μέχρι και τον Τελικό Αγώνα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των δηλωμένων ποδοσφαιριστών. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεώς τους. Για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 εντάσσονται στην κατηγορία αυτή οι γεννηθέντες από 01.01.2001 και εντεύθεν.

Ο έλεγχος γίνεται από τον διαιτητή του αγώνα.

β) Ως προς τους αλλοδαπούς ή κοινοτικούς που επιτρέπεται να δηλώνονται στο Φ.Α. και να χρησιμοποιούνται στην 11αδα μίας αγωνιζόμενης ομάδας ισχύουν τα όσα προβλέπονται στον ΚΙΜΠ και στις οικείες προκηρύξεις για το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται η κάθε ομάδα.

Η παράβαση των προβλέψεων της παρούσας χορηγεί το δικαίωμα ένστασης για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 ε του Κ.Α.Π. Σε όλες τις Φάσεις του Κυπέλλου Ελλάδος περιόδου 2021-2022 επιτρέπονται έως πέντε (5) αλλαγές που θα γίνονται σε τρεις (3) διακοπές του αγώνα για κάθε μία ομάδα (χωρίς να υπολογίζεται ως διακοπή οι αλλαγές που μπορούν να γίνουν στην διάρκεια του ημιχρόνου) και εφόσον ένας αγώνας οδηγηθεί σε παράταση οι ομάδες έχουν δικαίωμα και 6ης αλλαγής, σύμφωνα με τις διατάξεις των Κανόνων Παιγνιδιού (Laws of the Game και από 8-5-2020 απόφαση της IFAB).

Η δήλωση 20αδας αντί 18αδας με εννέα αναπληρωματικούς στον πάγκο ισχύει και για την περίοδο 2021-2022. Η ανωτέρω πρόβλεψη θα ισχύσει για όλη την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 εκτός εάν η FIFA την αλλάξει με νεότερη πρόβλεψη που θα έχει υποχρεωτική εφαρμογή σε όλες τις διοργανώσεις».