Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες επικρατούν τις τελευταίες ώρες στη χώρα, με βροχές, ισχυρούς ανέμους και χιόνια να συνθέτουν ένα άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό. Ωστόσο, η κακοκαιρία θα διαρκέσει λίγες ώρες ακόμα, αφού σύντομα φαίνεται να αλλάζει το σκηνικό του καιρού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση από τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, τη Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά και δεν αναμένεται να ξαναχαλάσει σύντομα. «Υπομονή και αύριο και την τελευταία κακοκαιρία για τη Μεγάλη Εβδομάδα και μετά πάμε σε ήπιο καιρό», ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο καιρός τη Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, «η Μεγάλη Δευτέρα ξεκινά με άστατο καιρό στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη βορειανατολική ηπειρωτική χώρα και θα σημειωθούν σε αυτές τις περιοχές βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα σε αυτές τις περιοχές. Σε Ιόνια και Αιγαίο θα επικρατήσουν βοριάδες που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 8 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα, η μέρα ξεκινά με πιο ήπιο, όμως όσο περνούν οι ώρες και θα πηγαίνουμε προς το μεσημέρι – απόγευμα, αναμένεται νέα επιδείνωση, από τα δυτικά προς τα ανατολικά με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Θα σημειωθούν ακόμα και χιονοπτώσεις σε υψηλά υψόμετρα σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Σε Ιόνιο και Αιγαίου πνέουν βοριάδες με τοπικά ισχυρές εντάσεις έως και 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει σήμερα τους 16 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική ηπειρωτική χώρα, σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Για την Αττική, η πρόβλεψη του μετεωρολόγου δίνει βροχές αλλά και τοπικές καταιγίδες προς τις μεσημβρινές ώρες με την θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν μέσα στη νύχτα.

Στη Θεσσαλονίκη, άστατος καιρός με αρκετό κρύο και βροχές με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τους 12 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης το μεσημέρι.

Βελτίωση από Μεγάλη Τετάρτη

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού τη Μεγάλη Τρίτη η ημέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό αλλά θα υπάρξει γενικότερη βελτίωση από Μεγάλη Τετάρτη. Την Μεγάλη Παρασκευή θα ανέβει η θερμοκρασία έως και τους 25 βαθμούς με ένα ενδεχόμενο μια πρόσκαιρη μεταβολή με τοπικές μπόρες το Μεγάλο Σάββατο στα βόρεια τμήματα της χώρας.