Στην Αυστρία βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αντόνιο Ενρίκες. Και με έναν τρόπο, αυτό το ταξίδι του στενού συνεργάτη του Πέδρο Μαρτίνς έφερε τον Ολυμπιακό πιο κοντά στη season 5 του Πορτογάλου. Ο λόγος; Μα η καλοκαιρινή προετοιμασία φυσικά. Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι Ερυθρόλευκοι επιλέγουν να δουν από κοντά μια σειρά από αθλητικά κέντρα. Επιθεωρούν τις εγκαταστάσεις και αναζητούν φυσικά τις κατάλληλες ημερομηνίες για το βασικό στάδιο προετοιμασίας για τη νέα σεζόν.

Φυσικά η όλη διαδικασία περιλαμβάνει έναν «αστερίσκο». Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν ξέρει πότε ακριβώς θα ξεκινήσει τη νέα του απόπειρα. Και αυτό αφορά φυσικά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει κλειδώσει πότε ξεκινούν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του. Οι Ερυθρόλευκοι, με +11 στον βαθμολογικό πίνακα της Super League, επτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε, είναι αγκαλιά με το three peat. Λογικά λοιπόν θα είναι ξανά το καλοκαίρι στους προκριματικούς του Champions League. Ακόμη όμως δεν γνωρίζουν αν θα ξεκινήσουν από τον πρώτο προκριματικό γύρο (όπως προέβλεπε το 20 του εθνικού μας ranking στο φινάλε της σεζόν 2020-21) ή αν θα ξεκινήσουν από τον δεύτερο γύρο, σε ένα ντόμινο που έχει την αφετηρία του στον πόλεμο της Ουκρανίας και τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις FIFA/UEFA. Το πιθανότερο είναι να συμβεί το δεύτερο.

Τα… αν του Champions League

Υπάρχουν όμως κάποιοι ανοιχτοί λογαριασμοί. Κάποιες προϋποθέσεις. Ο πρώτος γύρος του Champions League ξεκινά στις 5-6/7, άρα καταλαβαίνει ο καθένας πως η καλοκαιρινή προετοιμασία του Ολυμπιακού θα πρέπει να ξεκινήσει έναν μήνα πριν. Ο δεύτερος προκριματικός γύρος όμως ξεκινά στο διήμερο 19-20/7. Άρα μιλάμε για μια άνεση δύο εβδομάδων που σαφώς και σχηματίζει άλλο χρονοδιάγραμμα. Ουσιαστικά δηλαδή ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να ψάχνει το αθλητικό κέντρο όπου θα κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, σε δύο πιθανές «ημερομηνίες» επίσκεψής του σε αυτό. Ο Ενρίκες ταξίδεψε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στην Αυστρία. Και έχει ήδη ενημερώσει τον Πέδρο Μαρτίνς για όσα είδε. Ακόμη όμως δεν υπάρχει τελική απόφαση. Θυμίζουμε ότι πέρσι οι Πειραιώτες επέλεξαν το Στανς. Το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο, το περσινό, δεν ήταν ανάμεσα σε αυτά που ο Ενρίκες «τσέκαρε». Άρα το πιθανότερο είναι να μην βρίσκεται εντός των φετινών «επιλογών».