Η smart πριν από μερικά χρόνια, είχε αποκαλύψει ότι τα νέα της μοντέλα θα είναι μόνο ηλεκτρικά και θα εισέλθουν σε δυναμικότερες κατηγορίες. Έτσι, σήμερα, κάνει πράξη όσα είχε δηλώσει και το πρώτο της βήμα να αφορά το νέο #1, τοο νέο, αμιγώς ηλεκτρικό που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τη γερμανική φίρμα.

Το #1 εισέρχεται στον πυρήνα της ηλεκτροκίνησης,  , έχει SUV χαρακτηριστικά και μήκος 4,27 μέτρα . Ως ένα συμπαγές μοντελάκι και παρά τις περιορισμένες διαστάσεις του, το μεγάλο μεταξόνιο των 2,75 μέτρων του δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει ένα άνετο εσωτερικό.

Θα προσφέρεται με οθόνη 12,8 ιντσών και μια δεύτερη, 9,2 ιντσών, με επίκεντρο τις εφαρμογές που προσφέρει το πολύ-σύστημα MBUX της Mercedes ενώ, θα υπάρχει και σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, θα φέρει το έξυπνο cruise control, που διατηρεί την απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο,  σύστημα για αναγνώριση τυφλού σημείου κ.α.

To smart #1 κινείται από ένα νέο ηλεκτροκινητήρα με την ισχύ του να   αγγίζει τους 272 ίππους και τη ηροπή στα 343 Nm. Είναι επίσης, από τα ελάχιστα ηλεκτρικά μοντέλα, στην κατηγορία των μικρών EV μοντέλων, όπου η τελική του αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα.

Προσφέρεται με μεγάλη μπαταρία που αγγίζει σε  χωρητικότητα 66 kWh. Η συγκεκριμένη μπαταρία, μετά από μια πλήρη φόρτισης μπορεί να επιτύχει αυτονομία έως και 440 χλμ.

Όσον αφορά την φόρτιση του θα μπορεί να φορτιστεί σε ταχυφορτιστή DC των 150 kW, όπου η φόρτισης της μπαταρίας από το 10% στο 80% περιορίζεται στα μόλις 30 λεπτά ενώ, σε απλή πρίζα σε 3 ώρες.