Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (20:00) στο δεύτερο ντέρμπι των δυο ομάδων στην Basket League και ένα ματς που πιθανότατα θα κρίνει και την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια.

Οι δυο «αιώνιοι» θα κοντραριστούν για 5η φορά τη φετινή σεζόν, με τους ερυθρόλευκους να έχουν το πάνω χέρι με 3 νίκες και 1 ήττα, αυτή στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο της Basket League. Οι δυο ομάδες έχουν το ίδιο ρεκόρ (17-1) και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν απόψε στο ΟΑΚΑ το πλεονέκτημα έδρας στα Play off.

Το «τριφύλλι» μετράει 17 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και προπορεύεται, ενώ την περασμένη αγωνιστική επικράτησε 83-69 της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός συνέτριψε 89-67 τον Άρη την Πέμπτη (7/4), ενώ παραμένει αήττητος εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Δημήτρης Πρίφτης υπολογίζει κανονικά στις υπηρεσίες του Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ο οποίος αποκόμισε ενοχλήσεις στην αναμέτρηση με τη Φενέρ, ωστόσο δεν ήταν κάτι σοβαρό. Παράλληλα, ο Νεμάνια Νέντοβιτς ακολούθησε μέρος της προπόνησης την Κυριακή και λογικά θα είναι και αυτός διαθέσιμος.

Για τον Ολυμπιακό και τον Γιώργο Μπαρτζώκα επέστρεψε στις προπονήσεις και ο Κώστας Σλούκας και ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει κανένα πρόβλημα. Στο ματς του πρώτου γύρου, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 81-76 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, ενώ ακολούθησαν 3 διαδοχικές νίκες του Ολυμπιακού σε Ευρωλίγκα και Κύπελλο. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Παπαπέτρου, Πουρσανίδης Γ. και Τσαρούχα.