«Καυτό» εξακολουθεί να είναι το κλίμα γύρω από το παιχνίδι της Μαρσέιγ με τον ΠΑΟΚ στο «Βελοντρόμ».

Από τη μια τα απίστευτα επεισόδια που έγιναν ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων και από την άλλη οι δηλώσεις του Ρασβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου που προκάλεσαν την οργή των Γάλλων.

Για το θέμα με τα επεισόδια ωστόσο φαίνεται πως ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Και τούτο, διότι ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Μπους-ντυ-Ρον «καίει» τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του στην έκθεσή του, την οποία μάλιστα ετοιμάζεται να τη στείλει στην UEFA, η οποία θα πάρει τις σχετικές αποφάσεις.

«Η σύμπραξη δυνάμεων κατέστησε δυνατό τον έλεγχο των εκατοντάδων βίαιων υποστηρικτών που ήρθαν από την Ελλάδα χωρίς την επίβλεψη που υποσχέθηκε ο σύλλογός τους. Δεν σεβάστηκαν τους χρόνους και τα σημεία συνάντησης, τα οποία τηρούν όλες οι φιλοξενούμενες ομάδες όταν ταξιδεύουν. Επί 24 ώρες η Αστυνομία περιόρισε ή απέφυγε επεισόδια που θα μπορούσαν να έχουν δραματικές συνέπειες. Χάρη στην αδιάλειπτη δέσμευσή τους και ένα ουσιαστικό σύστημα ασφαλείας, το οποίο προέβλεπε όλους τους κινδύνους, η βία περιορίστηκε και πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις. Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Μπους-ντυ-Ρον αποδίδει φόρο τιμής σε όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την προσπάθεια.

Η Αστυνομία αναζητά πάντα τις καλύτερες συνθήκες για ταξίδι για τους αντιπάλους οπαδούς, προτού εξετάσει τις απαγορεύσεις, οι οποίες θα έπρεπε να είναι μόνο η έσχατη λύση, και που παράλληλα εμποδίζουν τους φίλους της Μαρσέιγ από το να εκμεταλλευτούν οι ίδιοι τα ταξίδια στο εξωτερικό. Πρέπει να αναγνωριστεί ότι σε αυτήν την περίπτωση, τρεις εβδομάδες διαλόγου και γραπτών δεσμεύσεων από τον αντίπαλο σύλλογο δεν ήταν αρκετές για να αποτραπούν βίαιες και άσκοπες πράξεις, που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό.

Εκφράζω τη λύπη μου γι’  αυτήν την κατάσταση που μόνο επιζήμια μπορεί να είναι για όλους όσοι θέλουν να δουν τα γήπεδα να δονούνται από τα τραγούδια όλων των αληθινών οπαδών του ποδοσφαίρου. Θα σταλεί από την αστυνομία στην UEFA αναλυτική αναφορά για όλες τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι τοπικές διοικητικές Αρχές στο πλαίσιο αυτού του αγώνα» αναφέρει η έκθεση που φέρνει σε δύσκολη θέση τον Δικέφαλο του Βορρά.