Η Μπενφίκα κοντράρεται με τη Λίβερπουλ στην Πορτογαλία στο πρώτο ματς των δυο ομάδων για τα προημιτελικά του Champions League, σε ένα ζευγάρι με ξεκάθαρο φαβορί, αλλά και έντονο ελληνικό χρώμα.

Οι Αετοί της Λισαβόνας υποδέχονται την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορετικές πορείες, αφού οι Reds πάνε για να κατακτήσουν τα πάντα τη φετινή σεζόν, εν αντιθέσει με την Μπενφίκα, που δεν πηγαίνει καλά στην Πορτογαλία, όμως έκανε το «μπαμ» και απέκλεισε στους «16» τον Άγιαξ, και μάλιστα μέσα στην Ολλανδία.

Η Λίβερπουλ έχει τον πρώτο λόγο στο ζευγάρι αυτό, όπου ξεχωρίζει όμως η μονομαχία δύο Ελλήνων. Ο λόγος για τον Κώστα Τσιμίκα και τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, δύο παίκτες που εδώ και δύο χρόνια αποτελούν ό,τι καλύτερο έχει να δείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό.

Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού είναι, σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, υποψήφιος για το αρχικό σχήμα, προκειμένου να πάρει «ανάσες» και ο Άντι Ρόμπερτσον, εξαιτίας του ντέρμπι τίτλου που ακολουθεί την ερχόμενη Κυριακή στην Premier League, ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ λοιπόν δεν αποκλείεται να του δώσει φανέλα βασικού στο αποψινό ματς, με τον «Τσίμι» να έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί πρώτη φορά στην καριέρα του σε προημιτελικό Champions League.

Από εκεί και πέρα, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είναι εδώ και αρκετά χρόνια ο Νο 1 γκολκίπερ της Μπενφίκα, ενώ είναι και ένας εκ των κορυφαίων και πιο σταθερών παικτών της πορτογαλικής ομάδας.

Ο έλληνας τερματοφύλακας είναι αναντικατάστατος στην Μπενφίκα και θα είναι βασικός, ενώ πολλά μάτια θα είναι στραμμένα πάνω του στο αποψινό ματς, καθώς ήδη φέρεται να απασχολεί τόσο την Ατλέτικο Μαδρίτης όσο και ομάδες από την Αγγλία και τη Γερμανία.