Συγκλονισμένο παραμένει το πανελλήνιο με την υπόθεση από την Πάτρα, με τις συνεχείς αποκαλύψεις να προκαλούν αποτροπιασμό.

Η συμπεριφορά της  33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, που είναι αντιμέτωπη με τη βαριά κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, σοκάρει.

«Επέδειξε αβάσταχτη μητρική απάθεια»

«Επέδειξε αβάσταχτη μητρική απάθεια», στο διάστημα των δύο μηνών από το θάνατο της Τζωρτζίνας μέχρι τη σύλληψή της, σημείωσε χαρακτηριστικά, η ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου, σχολιάζοντας την εξωστρέφεια με την οποία διαχειρίστηκε αυτό «που της συνέβη».  Στάση που όπως είπε, πιθανώς ήταν αυτή που εξόργισε τον κόσμο.

«Περιέγραφε όλα αυτά που συνέβησαν στα παιδιά της με ένα αποστασιοποιημένο ύφος. Αναφερόταν σε αυτά που συνέβησαν με τη λέξη “περιστατικό”, δεν χρησιμοποιούσε κτητικές αντωνυμίες», δήλωσε στην ΕΡΤ, η κ. Αργυρίου.

Σχολιάζοντας η ψυχολόγος την αντίδραση της κοινής γνώμης είπε ότι «το βιώσαμε όλοι σαν ένα συλλογικό πένθος. Μιλάμε για την απώλεια τριών υγιέστατων παιδιών. Η εικόνα αυτή που βγήκε έξω δεν είναι αυτό που περιμένουμε από έναν άνθρωπο που πενθεί».

«Το τρίτο παιδί βασανίστηκε πάρα πολύ»

Αναλύοντας την αξιοπερίεργη αυτή συμπεριφορά η κ. Αργυρίου υποστήριξε ότι δείχνει κάποια ψυχοπαθολογικά και  αντικοινωνικά χαρακτηριστικά.

«Το να βγει κάποια διάγνωση τώρα δεν έχει κάποια ουσία. Θα είχε σημασία να είχε συμβεί πριν για να προλάβουμε να δούμε πώς θα το θεραπεύσουμε και αν το άτομο που πάσχει από κάτι τέτοιο πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιο ειδικό»,σημείωσε σύμφωνα με την ertnews, και συνέχισε:  «Αυτό που έχει σημασία είναι γιατί δεν προλάβαμε. Έχει σημασία γιατί από το δεύτερο παιδί και μετά δεν προλάβαμε να σώσουμε το τρίτο παιδί, το οποίο όπως φαίνεται βασανίστηκε πάρα πολύ. Να δούμε πώς μπορούμε γενικότερα να γίνουμε η φωνή των αδύναμων, όπως τα παιδάκια. Συνέβαιναν πολλά σοκαριστικά πράγματα σε αυτή την οικογένεια».

«Εφηβικού τύπου» η σχέση των γονιών

Περιγράφοντας τα όσα έχουν γίνει γνωστά για το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα και τις σχέσεις του ζευγαριού την χαρακτήρισε ως «εφηβικού τύπου σχέση, όπου η γονεϊκότητα προέκυπτε μόνο όταν υπήρχε ιατρικό θέμα, το οποίο δυστυχώς έφτασε μέχρι το θάνατο».

Και όπως επισήμανε, δυστυχώς, υπάρχουν χειριστικοί άνθρωποι και πολλές φορές τα παιδιά εργαλειοποιούνται μέσα σε προβληματικές σχέσεις. Περιγράφοντας την κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της επισήμανε ότι «λειτουργεί στοχοποιημένα».