Το δεύτερο βράδυ της στη ΓΑΔΑ πέρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα από την Πάτρα που κατηγορείται ότι σκότωσε με κεταμίνη την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα και ελέγχεται για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της.

Η 33χρονη που μέχρι στιγμής μένει σιωπηλή στις ερωτήσεις των αστυνομικών πέρασε τη νύχτα στη ΓΑΔΑ, ενώ φαίνεται πως εξακολουθεί να αρνείται την εμπλοκή της .

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα απολογηθεί στην 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα την προσεχή Δευτέρα μετά από την προθεσμία που πήρε. Έως τότε, η 33χρονη θα πρέπει να βρεί συνήγορο υπεράσπισης, αφού ο Απόστολος Λύτρας αρνήθηκε να την αναλάβει και ο ίδιο έκανε και ο Νίκος Ιωάννου, τον οποίο εξουσιοδότησε η οικογένειά της αλλά ύστερα από συνάντηση που είχε με την κατηγορούμενη στη ΓΑΔΑ, αποφάσισε να παραιτηθεί από την υπεράσπισή της.

Συνεργάσιμη – Δεν ζητά τίποτα

Στα κρατητήρια της Ασφάλειας, όπου θα μείνει τουλάχιστον έως την προσεχή Δευτέρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου πέρασε το δεύτερο βράδυ της. Την περισσότερη ώρα είναι ξαπλωμένη και απομονωμένη. Είναι γενικά συνεργάσιμη, δεν ζητά τίποτα αλλά είναι «ψυχρή και κυνική».

Σύμφωνα με πληροφορίες μια από τις πρώτες κουβέντες που είπε όταν έφτασε στην Ασφάλεια ήταν «και τώρα τι θα γίνει με εμένα». Μιλάει στο τηλέφωνο μόνο με τη μητέρα και την αδερφή της, οι οποίες την επισκέφτηκαν χθες στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει «σπάσει», παρόλο που οι Αρχές θεωρούν την ενοχή της δεδομένη και, όπως αναφέρουν, έχουν «δεμένη» την υπόθεση εναντίον της. Η 33χρονη επιμένει ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και ότι δεν ήταν εκείνη που χορήγησε την κεταμίνη στο παιδί.

Μυστήριο παραμένει ακόμη το πως χορηγήθηκε η ουσία στο παιδί, με τις εκτιμήσεις να είναι πως αυτό έγινε με ένεση, όπως κατέθεσε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης. Άλλο αναπάντητο ερώτημα είναι από που πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου την κεταμίνη.

Η εκτίμηση είναι πως την αγόρασε online γι’ αυτό και το κινητό και ο υπολογιστής της εξετάζονται ενδελεχώς στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, τον αστυνομικό συντάκτη του Βήματος και των Νέων η δόση κεταμίνης που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να χορηγηθεί σε ενήλικα και να του προκαλέσει πρόβλημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από