Η Peugeot έχει μακρά ιστορία στην κατηγορία των μικρών μοντέλων. Η γαλλική φίρμα ξεκίνησε την εμπορική της καριέρα στα οχήματα πόλης το 1972 και από τότε έως και σήμερα έχει συμπληρώσει 50 χρόνια και 25 εκατομμύρια πωλήσεις στη συγκεκριμένα κατηγορία. Η εφαλτήρια πρόταση της ήταν με το  Peugeot 104 το 1972. Μεταξύ του Peugeot 104 και του σημερινού Peugeot 208, δέκα γενιές μοντέλων πόλης διαδέχονται η μια την άλλη στην γκάμα της γαλλικής μάρκας.

Η συνταγή της PEUGEOT ήταν πάντα η ίδια: Στόχος της να δημιουργεί, μκρά, έξυπνα στην κατασκευή του οχήματα, που θα είναι ευέλικτα μέσα στην πόλη, με πρωταγωνιστή την οικονομία, ενώ, θα διασφαλίζουν την μέγιστη άνεση, την ασφάλεια, την τεχνολογία και την πρακτικότητα.

Από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα της ήταν και το PEUGEOT 205 με μήκος 3,70 μέτρα,  αλλά και τις GTi εκδόσεις του, με ιπποδύναμη 105, 115 και 130 bhp) άφησαν εποχή και έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση σε όσους προτιμούν αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Πούλησε 5,2 εκατομμύρια οχήματα.

Εξίσου επιτυχημένο εμπορικά ήταν και το 206, με περισσότερες από 8 εκατομμύρια πωλήσεις. Είχε ξεχωρίζει για την στέισον βάγκον εκδοχή του, την κουπέ κάμπριο  κ.α.

Επιτυχημένο εμπορικά ήταν και το PEUGEOT 207, που σηματοδότησε την αναβάθμιση της PEUGEOT στην premium αγορά. Ενώ μέ μήκος 4,03μ., προσέφερε μεγαλύτερους χώρους.

Σήμερα, το ατού της στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι το Peugeot 208, που μεταξύ άλλων, προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή.