Τέλος μπαίνει στο πρόστιμο των 100 ευρώ από τις 15 Απριλίου όπως ανακοινώθηκε χθες από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, αλλά και τη Μίνα Γκάγκα.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, το πρόστιμο θα σταματήσει γιατί αυτό επιτάσσει η πορεία της πανδημίας αφενός, αλλά και γιατί αφετέρου πέτυχε τον στόχο του.

«Χιλιάδες άνθρωποι άνω των 60 ετών εμβολιάστηκαν και δεν περιμένουμε άλλους μέσα στο καλοκαίρι, από φθινόπωρο πάλι», σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στην ερώτηση αν θα μπορούσε να σβηστεί και το πρόστιμο των 300 ευρώ, η κ. Γκάγκα είπε ότι αυτό δεν είναι λογικό γιατί όταν η Πολιτεία θέτει έναν κανόνα αυτός θα πρέπει να ακολουθείται, διαφορετικά κανείς δε θα σεβαστεί τον επόμενο.

Γκάγκα για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Δεν τίθεται θέμα κατάργησης των περιορισμών

Η κ. Γκάγκα ήταν κατηγορηματική στο θέμα της άρσης των περιορισμών για τους ανεμβολίαστους με την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, λέγοντας πως «δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα» και είπε πως όσα αντίθετα έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής δεν προέρχονται από επίσημα χείλη της Κυβέρνησης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας δεν προχώρησε σε προβλέψεις για το τι θα γίνει τελικά με το θέμα της αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Τόνισε πως πλέον υπάρχουν στη διάθεση τους όλων των ειδών τα εμβόλια κι ακόμη κι αν κάποιοι φοβόντουσαν χωρίς λόγο τα εμβόλια MRNA – αλλά ο φόβος είναι ανθρώπινος – τώρα μπορούν να επιλέξουν ένα εμβόλιο άλλης τεχνολογίας.

Μίνα Γκάγκα για τέταρτη δόση εμβολίου

Σχετικά με μία ενδεχόμενη τέταρτη δόση εμβολίου, η κ. Γκάγκα είπε πως τα αντισώματα φθίνουν μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, κυρίως σε ηλικιωμένους και ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί κι αυτό είναι κάτι που εξετάζει η επιτροπή εμβολιασμών, αλλά σε ότι αφορά τον γενικό πληθυσμό δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Τέλος, σημείωσε πως βρισκόμαστε σε μια φάση «διαχειρίσιμης έξαρσης της πανδημίας».