Στα «ερυθρόλευκα» βάφτηκε το πρωτάθλημα στους Κ15, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει στα πέναλτι τον ΠΑΟΚ (2-2 κ.α, 5-4 στα πεν) και να κατακτά τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τέταρτη συνολικά στην ιστορία του.

Ένας συγκλονιστικός τελικός, που κρίθηκε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, με τους παίκτες του Τάσου Πάντου να αποδεικνύονται ψυχραιμότεροι και να κατακτούν το βαρύτιμο τρόπαιο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο τερματοφύλακάς τους, Γεωργακόπουλος, ο οποίος έπιασε δύο πέναλτι και χάρισε τον τίτλο στην ομάδα του.

Ο Δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε στις καθυστερήσεις 2-1 με γκολ του Καρακώστα (80+2’), αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Δαρβίρα. Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να πάρει τον τίτλο όταν ο Μπελερής απέκρουσε το πέναλτι του Κωστούλα (4-4), αλλά ο Γεωργακόπουλος είχε διαφορετική άποψη. Ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών απέκρουσε το πέναλτι του Καρακώστα και κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό, ενώ λίγο αργότερα είπε όχι και στον Ντούνγκα, χαρίζοντας το βαρύτιμο τρόπαιο στην ομάδα του Τάσου Πάντου.

 Προηγήθηκε ο Ολυμπιακός

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησαν στα 14 δευτερόλεπτα με τον Κωστούλα, αλλά το πλασέ του νεαρού άσου των Πειραιωτών έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Μπελερή. Στο 12’ ο Ολυμπιακός τελικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το υπέροχο γκολ του Ζουριδάκη, μετά από ασίστ του Κωστούλα. Οι παίκτες του Τάσου Πάντου βγήκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση και με υποδειγματικό τελείωμα του Ζουριδάκη έκαναν το 1-0.

Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού ήλεγξε το παιχνίδι στο πρώτο μέρος και οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Ανατροπή και απάντηση

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 52’ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φράγκου στον Τσίτιλα, με τον Τσιότα να ισοφαρίζει το παιχνίδι σε 1-1.

Μετά την ισοφάριση οι Ερυθρόλευκοι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να κάνουν το 2-1, με τους Δαρβίρα και Οσάφι. Οι Ασπρόμαυροι γλίτωσαν και στις καθυστερήσεις (80+2’) κόντρα στη ροή του αγώνα σκόραραν με τον Καρακώστα και πήραν το προβάδισμα. Ένα γκολ που έδειχνε ικανό να τους δώσει τον τίτλο.

Οι Πειραιώτες όμως δεν τα παράτησαν. Βγήκαν στην επίθεση και κέρδισαν πέναλτι, σε ανατροπή του Κωστούλα από τον Πάνο. Ο Δαρβίρας ανέλαβε την εκτέλεση, δεν αστόχησε, ισοφάρισε και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Εκεί οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το 4-4, όταν ο Μπελερής απέκρουσε το πέναλτι του Κωστούλα και έδωσε την ευκαιρία στον Καρακώστα να χαρίσει το βαρύτιμο τρόπαιο στον ΠΑΟΚ. Ο Γεωργακόπουλος, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη. Ο πορτιέρο των Πειραιωτών έπεσε στη δεξιά του γωνία, μπλόκαρε το πέναλτι που εκτέλεσε ο αντίπαλός του και κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό. Ο Σουλιανάκος έκανε το 5-4 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, με τον Γεωργακόπουλο να αποκρούει το πέναλτι του Ντούνγκα και να δίνει τον τίτλο στους Ερυθρόλευκους.

Τα πέναλτι:

Φίλης 1-0

Ελευθεριάδης 1-1

Δαρβίρας 2-1

Κοσίδης 2-2

Ζουριδάκης 3-2

Τσιότας 3-3

Φράγκος 4-3

Πάνος 4-4

Κωστούλας – Απόκρουση Μπελερη

Καρακώστας – Απόκρουση Γεωργακόπουλου

Σουλανιάκου 5-4

Ντούνγκα – Απόκρουση Γεωργακόπουλου

ΠΑΟΚ (Δημήτρης Ορφανός): Μπελερής, Τσιότας, Κοσίδης, Μύθου (76’ Δριγκάκης), Βυρσωκινός, Ελευθεριάδης, Πάνος, Τουρσουνίδης (73’ Καρακώστας), Τσίτσιλας (80’+ Ρομανίδης), Ντούνγκα, Θεοφίλου (41’ Σιδηρόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάσος Πάντος): Γεωργακόπουλος, Σκουρόπουλος, Σουλανιάκου, Καρακατσάλης, Φράγκος, Καρακώστας (75’ Φίλης), Μιχαηλίδης (55’ Οσάφι), Τζώρτζης, Κωστούλας, Δαρβίρας, Ζουριδάκης.