Συνεχίζεται η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί στη Τζωρτζίνα, το τελευταίο παιδί που εξέπνευσε τον Ιανουάριο του 2022, αφού πιστεύουν πως θα δώσει «απαντήσεις» και για τις δύο αδερφές της, την Μαλένα και την Ιριδα.

To θρίλερ έχει μπει στην τελική ευθεία, αφού οι πληροφορίες θέλουν τις Αρχές να έχουν καταλήξει σε συμπέρασμα για το τι ακριβώς συνέβη και περιμένουν το πόρισμα της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών.

Ξεσπά η μητέρα

Τα νέα ντοκουμέντα του «Live News» καθηλώνουν. Στενοί συγγενείς κι φίλοι της οικογένειας λύνουν τη σιωπή τους για πρώτη φορά. Ξεσπούν και αναλύουν. Καταθέτουν τις δικές τους αλήθειες για την πολύκροτη υπόθεση που έχει συνταράξει την Πάτρα κι ολόκληρη τη χώρα, με την αντίστροφη μέτρηση για την ώρα της αλήθειας να πλησιάζει και την αγωνία κάποιων να έχει ήδη χτυπήσει κόκκινο.

Μετά από μια κι πλέον εβδομάδα σιωπής, η μητέρα των αδικοχαμένων παιδιών επανέρχεται με νέες δηλώσεις. Επιχειρεί να στείλει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση για την υπόθεση κι επαναλαμβάνει πως ουδέποτε έβλαψε κάποιο από τα τρία αγγελούδια της.

«Δεν είμαι στα όριά μου. Είμαι ήδη πολύ εκτός ορίων. Θα μου πει και μένα κάποιος, τι έκανα; Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι έκανα κακό στα παιδιά μου, θα μου πουν πώς και πότε; Ποτέ μα ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια. Τι να μου πουν;» δήλωσε η μητέρα των τριών κοριτσιών.

Η 33χρονη εμφανίζεται έντονα ενοχλημένη και προειδοποιεί πως, όταν η υπόθεση κλείσει, θα περάσει στην αντεπίθεση. Όπως λέει, όλοι όσοι την κατηγορούν δεν την έχουν ζήσει και δεν ξέρουν τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι της.

«Σε όσους με θεωρούν ένοχη θα έλεγε σταματήστε το θέμα. Σταματήστε. Έχετε άδικο. Θα το δείτε στην πορεία ότι έχετε άδικο. Μέχρι τότε θα έχετε πάρει τη ζωή μου στα χέρια σας. Αυτό θα έλεγα. Έχω ήδη το κακό των τριών θανάτων στο σπίτι μου. Μου έχετε κάνει κι άλλο κακό. Θα μου κάνετε κι άλλο, κι άλλο κακό και μετά…που θ’ απολογηθείτε; Λέτε, λέτε, λέτε και κανείς δεν με ζει. Κανένας δεν μ’ έχει ζήσει» προσθέτει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Νέα ντοκουμέντα

Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη της μητέρας, ο νονός της Μαλένας και η νονά της 9χρονης Τζωρτζίνας μιλούν για πρώτη φορά στο «Live News». Μας λένε πως η μητέρα των 3 παιδιών παραμένει στην Πάτρα και πως οι ίδιοι που συνομιλούν καθημερινά μαζί της, δεν έχουν σκεφτεί ούτε μια φορά πως η 33χρονη μπορεί να έπαιξε κάποιο ρόλο στους θανάτους των κοριτσιών.

Ο νονός της Μαλένας προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τα τραγικά γεγονότα και την έκταση της υπόθεσης. Από τη μέρα της βάφτισης με το αγγελούδι στην αγκαλιά του, σε κοινές εξόδους, όπως αυτή με τους γονείς και τους στενούς φίλους των παιδιών, και από εκεί στις δύσκολες μέρες με τον αναπάντεχο θάνατο του πνευματικού του παιδιού. «Θεέ μου τι έκανες; Γιατί; Καλό σου ταξίδι αγάπη μου» έγραφε στο Facebook μετά τον θάνατο της Μαλένας.

Στις πρώτες δηλώσεις που κάνει αποκλειστικά στο «Live News» λέει ότι περιμένει με αγωνία το τέλος της έρευνας και το κλείσιμο της υπόθεσης. «Ήταν μι οικογένεια η οποία ήταν ευτυχισμένη και ξαφνικά έγιναν όλα…».

Ο ίδιος μιλάει με την 33χρονη μητέρα και προσπαθεί να τη στηρίξει. Με όσους τον γνωρίζουν στην πόλη να του κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις. Αν γνωρίζει κάτι περισσότερο για την υπόθεση και τι πιστεύει πως έχει συμβεί. «Ήταν πεντακάθαρα, ευτυχισμένα, περιποιημένα, προσεγμένα, ταϊσμένα με τα πάντα τους, παιχνίδια όσα θέλετε… δηλαδή τι άλλο να κάνει ένας γονιός, τι άλλο μπορεί να κάνει;» διερωτάται.

«Ας το ψάξουν καλά γιατί αυτά που λένε για την κουμπάρα μου είναι λάθος. Μπορεί να είναι όλος ο κόσμος επηρεασμένος από αυτά που ακούγονται, μπορεί να είναι ιατρικό λάθος» προσθέτει.

Εν αναμονή του πορίσματος

Τα βλέμματα βρίσκονται διαρκώς στραμμένα στο τμήμα Ανθρωποκτονιών που κινεί τα νήματα της μεγάλης έρευνας και στην άτυπη επιτροπή ιατροδικαστών που αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να εκδώσει το δικό της πόρισμα. Με κάποιους, όπως φαίνεται, να περιμένουν εκπλήξεις.

«Αν οι θάνατοι ήταν φυσιολογικοί θα λέγαμε “αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια”.  Τώρα διερευνάται και η εγκληματική ενέργεια. Άρα όλα είναι πιθανά. Δεν αποκλείεται η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών να μας εκπλήξει και να έχουν γρήγορο αποτέλεσμα» δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Αίσθηση προκάλεσε και η εξομολόγηση φίλης του ζευγαριού στο «Live News» για τη σχέση της 33χρονης μητέρας με την άλλοτε σπιτονοικοκυρά της. Τη γυναίκα που αρχικά τους είχε επιτρέψει να μένουν δίχως ενοίκιο, αλλά αργότερα -όπως μας λέει- όταν ζήτησε 200 ευρώ, είδε ένα άλλο πρόσωπο από τη μητέρα των κοριτσιών. «Ήταν αγενής, συμπεριφερόταν με ένα τρόπο επιθετικό»

Όπως συμπληρώνει, το δράμα με τον χαμό της Μαλένας ευαισθητοποίησε εκ νέου την σπιτονοικοκυρά, αλλά οι εικόνες που έβλεπε με τους γονείς να πηγαίνουν ταξίδια της είχαν προκαλέσει εντύπωση. Λίγους μήνες μετά, είχε φύγει από τη ζωή. «Μεσολάβησε, λοιπόν, το θέμα με τη Μαλένα, τέλος πάντων τους λυπήθηκε η γυναίκα αυτή. Μετά όμως έμαθε ότι υπήρχαν τα ταξίδια στην Καστοριά, η ξαφνική επιθυμία του Μάνου να ασχοληθεί με το τραγούδι, πράγματα τα οποία δεν της άρεσαν…».

Το πρόσωπο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή πιο κοντά από κάθε άλλο στη μητέρα είναι η αδερφή της. Εκείνη που έζησε τον θάνατο της μικρής Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της, εκείνη που θεωρήθηκε ως ένα από τα πρόσωπα – κλειδιά στο δρόμο της εξιχνίασης.

«Εμείς πιστεύουμε πως ο θάνατος των παιδιών προήλθε από γενετικό πρόβλημα. Δεν κατηγορούμε γιατρούς και δεν κάνουμε λόγο για ιατρικό λάθος. Οι γιατροί και οι αστυνομικοί που παίρνουν μέρος στην έρευνα επαναλαμβάνουν πως ήδη υπάρχει μια πρώτη εικόνα από τη μεγάλη έρευνα και αυτή τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει ξεκάθαρη. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η αγωνία κορυφώνεται και οι εκτιμήσεις δίνουν τροφή για σχόλια και νέες αναλύσεις…» δήλωσε η αδερφή της μητέρας, Δήμητρα Πισπιρίγκου.