Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) απέρριψε σήμερα αίτημα της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFU) να «παγώσει» την απόφαση της FIFA, να αποκλείσει όλες τις ρωσικές εθνικές ομάδες και συλλόγους από τις διοργανώσεις της.

Η σημερινή απόφαση ουσιαστικά εμποδίζει τη Ρωσία να συμμετάσχει στα play off των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έχουν προγραμματιστεί αργότερα αυτόν τον μήνα. FIFA και UEFA είχαν αποφασίσει από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, είτε εθνικές είτε σύλλογοι, θα αποκλειστούν από τη συμμετοχή στις διοργανώσεις τους, μέχρι νεωτέρας μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

«Η προσβαλλόμενη απόφαση παραμένει σε ισχύ και όλες οι ρωσικές εθνικές ομάδες και σύλλογοι συνεχίζουν να αποκλείονται από τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της FIFA», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το CAS. «Η διαδικασία διαιτησίας του CAS συνεχίζεται. Αυτή τη στιγμή συγκροτείται επιτροπή και τα μέρη ανταλλάσσουν γραπτές παρατηρήσεις.»

Η Ρωσία ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενήσει την Πολωνία στα play off των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 24 Μαρτίου. Η πολωνική ομοσπονδία είχε πει ότι θα αρνούνταν η εθνική της ομάδα να αγωνιστεί εναντίον της ρωσικής ομάδας, ενώ επίσης Τσεχία και Σουηδία, είχαν επίσης αποκλείσει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το CAS επικύρωσε επίσης την απαγόρευση της UEFA στις ρωσικές ομάδες να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της. Η απόφαση σήμαινε ότι η Σπαρτάκ Μόσχας δεν μπορούσε να παίξει τον αγώνα της στο Europa League εναντίον της Λειψίας, επιτρέποντας στον γερμανικό σύλλογο να προχωρήσει στα προημιτελικά χωρίς αγώνα.