Σειρήνες ηχούν αυτήν την ώρα στο Κίεβο στην Ουκρανία και οι πολίτες καλούνται εκ νέου να τρέξουν τα καταφύγια.

Μάλιστα εκρήξεις έχουν ήδη ακουστεί στο προάστιο Ομπολόνσκι.

Επίσης, σειρήνες ακούστηκαν και στη δυτική πόλη Λβιβ.

Ανταλλαγή πυροβολισμών σε κυβερνητικά κτίρια

Όλο και πιο «μέσα» στο Κίεβο είναι οι ρωσικές δυνάμεις όπως αναφέρεται από τις τελευταίες πληροφορίες.

Το Associated Press μεταδίδει ότι υπάρχει ανταλλαγή πυροβολισμών κοντά σε κυβερνητικά κτίρια το κέντρο του Κιέβου!

Τι θα κάνει ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, που διέταξε την επίθεση στην Ουκρανία, έχει ως στόχο του να αναγκάσει την κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να παραδοθεί ή να διαπραγματευτεί με τους όρους του, κάτι που ο Ουκρανός πρόεδρος ήδη άφησε να εννοηθεί ότι έχει αρχίσει να το σκέφτεται.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος είναι απογοητευμένος από την απουσία βοήθειας από τη μεριά της Δύσης και του ΝΑΤΟ, όπως τουλάχιστον την περίμενε, έχει να απαντήσει σε ένα μεγάλο δίλημμα. Θα παραδοθεί βλέποντας ότι δεν μπορεί να βγει νικητής στη μάχη με τις ρωσικές δυνάμεις που «σφυροκοπούν» το Κίεβο και πολλές άλλες περιοχές ή θα αντισταθεί μέχρι να πέσει η ουκρανική πρωτεύουσα.

Από την πρώτη ώρα της επίθεσης, η οποία υπολογίζεται ότι έγινε στις 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, διεθνείς αναλυτές και ΜΜΕ αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να πέσει το Κίεβο στα χέρια των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων. Άλλωστε αυτή την ώρα, ο ρωσικός στρατός βρίσκεται μια ανάσα από την πόλη. Η κυβέρνηση στο Κίεβο κάνει λόγο για τουλάχιστον 137 ανθρώπους νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες μέχρι στιγμής.