Η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώτη φωτογραφία από το εμπρός τμήμα, του επόμενου Micra, του δημοφιλούς μοντέλου που αποτελεί ένα από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας.  Συγκεκριμένα, η Nissan προϊδεάζει τους μελλοντικούς αγοραστές ενός μικρού αυτοκινήτου, που θα έχει κόμπακτ διαστάσεις και θα είναι ηλεκτρικό. Επίσης, η Nissan αναφέρει, ότι θα προορίζεται, αρχικά, για την Ευρωπαϊκή αγορά.  Το νέο μοντέλο είναι σχεδιασμένο από τη Nissan και θα παραχθεί σε εργοστάσιο της Renault , στη Γαλλία, και θα διαδεχθεί το εμβληματικό Micra στην γκάμα της Nissan.

Το νέο μοντέλο αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι απο το ηλεκτρικό παζλ της φίρμας, που εντάσσεται στο πλαίσιο του οράματος Ambition 2030 της Nissan, στο οποίο περιλαμβάνονται και άλλα μοντέλα της φίρμας, με εξηλεκτρισμένες τεχνολογίες, όπως είναι το αναμενόμενο – για φέτος – Nissan Ariya, ένα νέο crossover EV και πλαισιώνει άλλα δύο SUV, το Qashqai και το X-Trail.

Σχεδιασμένο από λευκό χαρτί, όπως αναφέρει στέλεχος της φίρμας, “Αυτό το ολοκαίνουργιο μοντέλο θα σχεδιαστεί από την Nissan και θα κατασκευαστεί από τη Renault, χρησιμοποιώντας τη νέα κοινή μας πλατφόρμα, μεγιστοποιώντας τα οφέλη που απορρέουν από το ενεργητικό της Συμμαχίας μας και διατηρώντας παράλληλα την ταυτότητα του ως Nissan”.

Το μελλοντικό compact EV αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης του Alliance  2030, ενός κοινού οδικού χάρτη που ανακοινώθηκε από τις Nissan,  Renault και  Mitsubishi Motors και που εστιάζει στα EVs και τις δραστηριότητες συνδεδεμένης μετακίνησης.